Abonneren  Inloggen

Veldhuis Media naar groter pand in Meppel

8 juni 2021

Veldhuis Media verhuist in 2022 vanuit Raalte naar een pand in Meppel waar ooit Drukkerij Giethoorn actief was en waar nu nog een onderdeel van Wilco gehuisvest is.

Voor Veldhuis Media betekent de verhuizing vanuit Raalte naar het ruim 40 kilometer verderop gelegen Meppel een enorme uitbreiding van productieruimte; van 4200 naar 8300 vierkante meter.

De nieuwe locatie in Meppel, waar momenteel Wilco BV nog gevestigd is.

Nieuwe locatie Veldhuis Media

Op de nieuwe locatie, waar Wilco eind 2021 uit verhuisd zal zijn, worden als onderdeel van het investeringsprogramma 2 nieuwe 8-kleurenpersen in gebruik genomen. Daarmee beschikt de onderneming dan over 37 druktorens op B-1 formaat. Het pand staat vanaf januari open voor het inrichten door Veldhuis Media dat zelf verwacht in juni 2022 daar volledig operationeel te zijn. De 94 personeelsleden kunnen allemaal mee naar Meppel.

Verdere groei in specialisme

Met het specialisme op het gebied van brochures, magazines, catalogi, boeken en boekachtige producten, veelal met een periodiek karakter, heeft het bedrijf nu een omvang bereikt waarbij de huidige huisvesting te krap is geworden voor verdere groei. Omdat het bedrijf voldoende kansen en mogelijkheden ziet verder te groeien in het specialisme in haar markt heeft de directie besloten het succes van Veldhuis Media verder te ontwikkelen op een andere locatie in een andere gemeente.

19 jaar geleden

19 jaar geleden startte Veldhuis Media als kleine drukkerij met 13 mede­werkers aan de Kaagstraat in Raalte. In de tussentijd heeft de focus en het verder ontwikkelen van het specialisme het bedrijf getransformeerd tot een van de toonaangevende moderne grafische bedrijven in Nederland.