Abonneren  Inloggen

Samenwerking GSOB en VKGO

10 mei 2024

GSOB en VKGO slaan de handen ineen en hebben een samenwerking gesloten om hun netwerk te versterken. Vanaf nu zijn alle leden van het VKGO, automatisch ook lid van het GSOB. De VKGO leden kunnen daarom vanaf nu deelnemen aan de vele activiteiten van het GSOB. Dat varieert van bedrijfsbezoeken tot seminars over ontwikkelingen binnen het grafische vakgebied.

Tijdens de laatste algemene ledenvergadering van VKGO (donderdag 25 april) werd de samenwerking met een handdruk bekrachtigd door VKGO-voorzitter Remco de Klaver en GSOB-voorzitter Iwan In den Bosch.

Het GSOB is sinds de oprichting in 1923 een platform dat branche-kennis in huis heeft, mensen en bedrijven uit de grafimedia wereld met elkaar verbindt en op de hoogte is van innovaties in de branche.Het platform heeft altijd een sterke focus gehad op het organiseren van bedrijfsexcursies, zodat leden kennis delen én elkaar ontmoeten.

‘Deuren die normaal gesloten blijven, gaan voor leden van het GSOB wel open. Echt een letterlijk kijkje in de keuken kunnen nemen, dat is het voordeel. VKGO ziet ook de waarde van kennis delen en elkaar ontmoeten en organiseert daarvoor ook  activiteiten. Omdat we met het GSOB en VKGO toch veel overlap hebben in ons vakgebied, leek het ons niet meer dan logisch om de handen ineen te slaan. Onze leden kunnen dan kiezen uit een breed palet van activiteiten. Juist in deze drukke tijd, waarin ondernemers toch heel bewust kiezen waar ze hun tijd aan willen besteden. En deze alliantie past ook heel mooi bij de grondgedachte van het VKGO: verbinden’, aldus voorzitter De Klaver.

Ook voor het GSOB was de connectie met de VKGO een logische stap, zegt Iwan in den Bosch. ‘Wij kunnen ons netwerk op deze manier mooi verbreden. Met 90 nieuwe leden van het VKGO erbij, kunnen we nog meer mensen uit het grafische vak bereiken. Dat strekt van de ondernemer tot de werknemer, iedereen die interesse heeft in nieuwe grafische technieken of andere innovaties kan bij ons terecht.’


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief