Abonneren  Inloggen

Domino's inkt op waterbasis verkort productietijd loterijkaarten van Demax

3 mei 2024

Domino Printing Sciences (Domino) heeft geholpen bij het leveren van een nieuwe snelle printoplossing voor variabele data aan de grootste producent van instant loterijspellen in Bulgarije, Demax DPI AD (Demax). De specialistische oplossing, een combinatie van Domino's monochrome digitale pers met hoge resolutie, de K600i, en een sneldrogende inkt op waterbasis, heeft de productietijd voor krasloten verkort van drie weken naar slechts twee dagen.

De oplossing biedt ook aanvullende printcapaciteit om de uitbreidingsplannen van Demax buiten Bulgarije te ondersteunen. Demax beheert het complete productieproces voor de loterijkaarten in Bulgarije, van elektronische gegevensverwerking tot printen en verpakken. De productie staat onder licentie en toezicht van het Bulgaarse Ministerie van Financiën.

Sneldrogende oplossing op waterbasis

Domino werkt al meer dan twintig jaar samen met Demax via zijn distributeur, Arcon. Demax vroeg Arcon om een sneldrogende oplossing op waterbasis te vinden voor het printen op loterijkaarten. Hun huidige oplossing droogde niet snel genoeg voor de vereiste productiesnelheden en belemmerde de algemene productiecapaciteit. 

‘In industrieën waar hoge digitale printsnelheden vereist zijn, valt de keuze vaak op UV-drogende inkten omdat ze snel drogen. Maar dat is geen optie voor het printen op instant loterijkaarten; UV-drogende inkten laten een markering achter die iets verhoogd is, met de kans dat een prijs onder het krasgedeelte wordt onthuld’, zegt James Orford van Domino. ‘Onze nieuwste hybride inkt op basis van oplosmiddel en water, AQ97BK, is ontwikkeld om bedrijven een alternatief voor UV-printen te bieden. Het bleek de ideale oplossing te zijn voor de printvereisten van Demax.’

100 miljoen loterijkaarten

Domino’s K600i monochrome printer, in combinatie met AQ97BK, voldeed aan de vereisten van Demax voor hoogwaardig, sneldrogend printen bij extreem hoge printsnelheden, met consistente printresultaten bij snelheden tot 60 m/min. Demax heeft momenteel vijf K600i units in gebruik die per jaar meer dan 100 miljoen loterijkaarten printen. Het bedrijf is van plan de oplossing binnenkort naar andere onderdelen van zijn productielijn uit te rollen in lijn met de huidige uitbreidingsplannen.

Bron en afbeelding: Domino.


 Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief