Abonneren  Inloggen
Van onze partner KYOCERA Document Solutions

E-book: zeven belangrijkste productieprint-trends

18 april 2024

Productieprint verandert in rap tempo. Constante innovatie is van groot belang voor iedere ondernemer die nieuwe groeikansen zoekt. Ook u zult merken dat de behoeften van uw klanten veranderen. Daarnaast worden de workflows steeds meer bepaald door digitalisering.

Deze ontwikkelingen zullen het komende jaar verder versnellen en de enige manier om dergelijke veranderingen als een kans te zien, is om flexibeler en wendbaarder te worden. Met drupa 2024 in aantocht, heeft KYOCERA een e-book samengesteld met de zeven belangrijkste productieprint-trends. We lichten er in dit artikel twee trends uit.

Trend: de opkomst van watergedragen inkjet

De eigenschappen van inkten op waterbasis leveren nu al enorme voordelen op voor commerciële printbedrijven, met name op het gebied van productiviteit, uitvoerkwaliteit en afwerkingsmogelijkheden.

Het belangrijkste voordeel van inkjetinkten op pigmentbasis is hun duurzaamheid. Onafhankelijke tests hebben uitgewezen dat, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden, afdrukken die zijn gemaakt met inkten op pigmentbasis hun kleur tientallen jaren kunnen behouden.

Watergedragen inkten hebben daarnaast een goede hechting en droogeigenschappen en zijn geschikt voor het printen op veel verschillende soorten oppervlakken. Onze nieuwste inkjetproductieprinter, de TASKalfa Pro 55000c, maakt bijvoorbeeld ook prachtige kleurafdrukken op mat, zijdeglans of glanzend offsetpapier.

Inkjet is, in vergelijking met andere printtechnologieën zoals offset of toner, een echte contactloze printtechnologie. Dat heeft grote voordelen bij het verwerken van verschillende mediatypen en de onbeperkte creatieve mogelijkheden! De watergedragen en kostenefficiënte inkten hebben ook nog eens een lagere milieu-impact dan andere printtechnologieën.

Lees meer over deze trend en de andere zes trends in het e-book.

Het ebook over zeven belangrijkste trends in de productieprintmarkt voor 2024 is nu te downloaden

Trend: TCO/ROI-gerichte beslissingen

Als de bedrijfskosten stijgen, worden de marges over de hele linie krapper. De werkelijke kosten van inefficiënte technologieën zullen dit jaar steeds duidelijker worden. Net als de enorme voordelen die te behalen zijn met kosteneffectieve inkjetproductieprinters.

Gebruikers van de TASKalfa Pro 15000c inkjetproductieprinter hebben het enorme potentieel van de machine, zoals het verhogen van de productiviteit en het onder controle houden van de bedrijfskosten, al in de praktijk ervaren. Leigh Foster, Managing Director van print en direct mailbedrijf Document Despatch: ‘De lage kosten maakte de machine meteen toegankelijk voor ons. ‘Hoewel de prijs dus belangrijk voor ons was, waren het de prestaties die deze printer zo'n uitstekende keuze maakte, vooral in combinatie met het ultra-lage energieverbruik en de inkjettechnologie op waterbasis.’

Download nu het e-book en ontdek wat de zeven belangrijkste trends in de productieprintmarkt voor 2024 zijn.