Abonneren  Inloggen

Print.com Productions investeert in inkjet met Canon Varioprint iX3200

11 april 2024

Print.com Productions, een zusteronderneming van het Europese printplatform Print.com, zet zijn eerste stappen in de inkjettechnologie. In de productiefaciliteit van het full-service printbedrijf in Oss is sinds enige tijd een Canon Varioprint iX3200 inkjetprinter operationeel.

Klanten van Print.com kunnen op het printplatform van Print.com al langere tijd terecht voor inkjetopdrachten. Met de investering in Canon inkjettechnologie kan Print.com zijn inkjetvolume tot B3-formaat voor een groot deel binnen de eigen groep produceren.

Verschuiving naar print-on-demand

‘Dit is voor ons is een logische stap vooruit’, zegt Marco Aarnink, captain en oprichter van Print.com. ‘We zien in de markt een duidelijke verschuiving naar print-on-demand, met gemiddeld lagere orderwaardes en snellere doorlooptijden, ook voor de printprofessionals, brands en agencies die wij bedienen. Inkjet sluit perfect aan bij deze ontwikkeling. Bovendien heeft inkjet kwalitatief een spectaculaire groei doorgemaakt de afgelopen jaren.’

De Canon Varioprint iX3200 onderscheidt zich volgens Print.com door een hoge productiviteit en lage operationele kosten met relatief weinig downtime. De inkjetprinter draait sinds een aantal weken in Oss, en verwerkt een groot deel van het internationale inkjetvolume van zusterbedrijf Print.com.

In de editie van PRINTmatters die eind deze maand verschijnt, staat een uitgebreid interview met Marco Aarnink over deze investering en de huidige marktsituatie in de grafische sector.


Wil je de nieuwe PRINTmatters ook ontvangen?

Neem een proefabonnement en ontvang 3 nummers voor maar € 15!