Abonneren  Inloggen

Ricoh introduceert Flora X20 hybride UV-printer

21 maart 2024

De nieuwe Flora X20 hybride UV-printer is voor het eerst in Europa te zien tijdens FESPA Global Print Expo 2024, in de RAI in Amsterdam. Het is de eerste hybride printer met een compacte voetafdruk die Ricoh samen met Flora heeft ontwikkeld. Beide bedrijven sloten vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst.

De Flora X20 UV is uitgerust met Ricoh’s printkoptechnologie, ColorGATE RIP-software en ICC-profielen. Het systeem kan zowel rol- als plaatmateriaal tot 2 meter breed en 5,1 centimeter dik bedrukken op substraten, variërend van pvc-banners tot vinyl en plaatmateriaal.

Kenmerken

Belangrijke kenmerken van het hybride systeem zijn volgens Ricoh onder andere:

  • Inktflexibiliteit dankzij drie inktconfiguraties: CMYK, CMYK + wit + wit (CMYKWW) en CMYK + wit + transparant (CMYKWClear).
  • Soepele mediaverwerking met automatische mediadetectie die de locatie en dikte beheert.
  • Besparingen op onderhoud en energieverbruik dankzij de lineaire motor die een hoge snelheid en soepele beweging van de printwagen ondersteunt.
  • Precisie en automatisering met de Select Ricoh Hybrid Edition van ColorGATE RIP Server.
  • Speciale portal met ICC-profielen dankzij Ricoh Colorbase.

Support en ondersteuning voor de EMEA-regio worden geboden door Ricoh’s sales- en servicenetwerk.

De Flora X20 hybride UV-printer, uitgerust met Ricoh technologie, is op FESPA voor het eerst in Europa te zien.

Binnen- en buitentoepassingen

Huib Kolen, Manager Products Marketing & Programs, Ricoh Nederland, zegt: ‘De X20 UV is ontwikkeld als antwoord op de marktvraag van sign- en displayspecialisten, die steeds meer op zoek zijn naar flexibele en veelzijdige oplossingen voor binnen- en buitentoepassingen. Met dit hybride systeem spelen we daar op in. Dat doen we ook met onze op consultancy gebaseerde benadering en ons deskundige serviceteam. De X20 UV is het nieuwste systeem in ons unieke totaalaanbod. Wij bieden een one stop shop met losblad-, rotatieve inkjet-, grootformaat-, textiel- en softwareoplossingen. We kijken ernaar uit om ons productportfolio verder uit te breiden met superflexibele grootformaat systemen die antwoord bieden op nieuwe vraag in de grafische industrie, de wereld van interieurdecoratie en industriële markten.’

De Flora X20 hybride UV-printer, die is uitgerust met technologie van Ricoh, wordt in Europa gepresenteerd op FESPA Global Print Expo 2024. Dit evenement vindt nog tot en met 22 maart plaats in de RAI Amsterdam. Het systeem is vanaf april beschikbaar in de EMEA-regio. Geïnteresseerden kunnen demonstraties vastleggen in het Customer Experience Centre van Ricoh in het Britse Telford.

Foto boven: De Flora X20 UV-printer op FESPA Global Print Expo 2024 (Bron: Ricoh)


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief