Abonneren  Inloggen
Van onze partner SCREEN Europe

SCREEN drupa line-up vol met innovatieve inkjet

20 maart 2024

SCREEN pakt tijdens drupa 2024 uit met reeks van productie inkjetprinters, bedoeld voor een breed bereik aan eindproducten. Naast vellen- en rotatie-inkjet voor o.a. de commerciële, DM en uitgeverijmarkten, staan er ook inkjetsystemen voor etiketten en flexibele verpakkingen. Het is bijzonder te zien hoe het voormalige Dainippon Screen zich in haar 80-jarig bestaan keer op keer weet te vernieuwen en als een van de weinige spelers in deze markt nog zelfstandig is weten te blijven.

Primeurs voor commercieel drukwerk

Een wereldwijde primeur is de Truepress JET 560HDX, een rotatie-inkjetsysteem met opmerkelijke veel nieuwe technologie voor verregaande automatisering. Net als de bij huidige generatie wordt er met de nieuwe SC2 inkten direct, dus zonder primer, op standaard gestreken offsetpapier geprint. maar kunnen hiermee nog hogere densiteiten bereikt worden. Een dynamisch droogsysteem zorgt ervoor dat nu ook op 150m/min offsetkwaliteit bereikt wordt.

Voor Europa is de Truepress JET S320 een primeur, een vellen inkjet printer op SRA3+ formaat. Ook deze printer is uitgerust met een SC type inkt en kan direct op standaard gestreken offsetpapier printen – op offset kwaliteit.

Bij de Truepress JET 520HD mono zit de primeur in een nieuwe inkt, waarmee hogere densiteiten bereikt worden. Ook show-through is verbeterd wat in combinatie met de extreem efficiënte NIR droging dit systeem uitermate geschikt maakt voor o.a. bijsluiters, bijbels en wetboeken.

Labels, verpakkingen en CTP

Met een installatiebasis die de 250 units nadert is SCREEN met de Truepress LABEL 350UV serie geen onbekende meer in etikettenland. De SAI UV inkjet print tot 60m/min en zal werkend zien zijn met een nieuw ontwikkelde, geïntegreerde digitale spot primer unit.

Voor papieren flexibele verpakkingen vindt u de Truepress PAC 520P. Deze inkjetpers maakt gebruik van voedselconforme inkten op waterbasis en richt zich op verpakkingen waarmee het traditionele plastic vervangen kan worden.

De Truepress PAC 830F is gemaakt voor voedselveilige kunststof flexibele verpakkingen. Hiervan is alleen het printgedeelte te bewonderen, omdat de gehele machine 22 meter lang is.

CTP en Workflow

Met meer dan 25.000 machines verscheept, kan een CTP van SCREEN niet ontbreken. Gekozen is voor de PlateRite HD 8900N II, de meest recente B1 formaat toevoeging aan de PlateRite-serie. Naast hardware is er verder een reeks aan software oplossingen te zien waaronder geavanceerd CMM in samenwerking met CGS ORIS.

U kunt SCREEN vinden in Hall 8A, Stand A03. Voor meer informatie: www.screeneurope.com/drupa24/.