Abonneren  Inloggen
Van onze partner Sidekix

Print in e-Fulfilment: De groeiende rol van print in online bestellingen

6 maart 2024

In de wereld van e-commerce wordt de rol van print steeds prominenter, en niet alleen als het gaat om het printen van pakbonnen en adresstickers. Sidekix, een bedrijf gespecialiseerd in logistieke afhandeling van online bestellingen bij webwinkels, ziet een sterke groei van print in dit proces.

Direct to Consumer

Een opkomende trend is het Direct To Consumer (D2C) kanaal, waarbij steeds meer fabrikanten van Fast Moving Consumer Goods (FMCG) rechtstreeks aan consumenten verkopen via online distributiekanalen. Deze fabrikanten zien hierin de mogelijkheid om waardevolle consumentendata te verzamelen, beter inzicht te krijgen in de customer journey en directe relaties met consumenten op te bouwen. Zo verzorgt Sidekix de e-fulfilment en klantenservice voor het nieuwe bierplatform Dare To Drink Different van Royal Swinkels. Dit platform stelt consumenten in staat om uit een breed scala aan bieren, bierpakketten, special editions en nieuwe bieren te bestellen. En in deze bestellingen speelt print een steeds belangrijkere rol.

Gepersonaliseerd printen

Dankzij digitale printers en geïntegreerde koppelingen in het bestelproces kunnen consumenten in de toekomst gepersonaliseerde kaartjes toevoegen aan hun bestellingen, bijvoorbeeld als ze een bierpakket cadeau willen geven. Dit biedt bedrijven een interessante manier om de relatie met de klant te versterken en de merkbinding te vergroten.

Naast gepersonaliseerde kaartjes kan ook promotioneel drukwerk, al dan niet gepersonaliseerd, worden bijgesloten bij een bestelling. Door bijvoorbeeld een QR-code toe te voegen aan het printwerk kan een nieuwe online interactie worden gestart, waardoor het merk nog meer in verbinding kan met de consument.

Extra aandacht

Met nieuwe druk- en verpakkingstechnieken ontstaan er steeds meer mogelijkheden om het merk extra aandacht te geven. Zo kunnen verzenddozen of cadeaupapier worden bedrukt met het merklogo, waardoor de branding van het merk wordt versterkt.

Kortom, print speelt een steeds belangrijkere rol in e-fulfilment en biedt bedrijven tal van mogelijkheden om de relatie met de klant te versterken en de merkbinding te vergroten. Wilt u meer weten over hoe print impact kan hebben op online bestellingen en waarom bedrijven als Royal Swinkels, de Nationale Postcode Loterij en KPN kiezen voor Sidekix? Neem dan contact met hen op.