Abonneren  Inloggen

Kartonindustrie maakt zich op voor CCE International 2025

15 februari 2024

CCE International is klaar voor het event van 2025, dat van 11 tot 13 maart plaats zal vinden in München, Duitsland. Deze editie van CCE International valt wederom samen met ICE Europe.

‘Als het om de dynamiek van de sector gaat, wordt algemeen erkend dat de golf- en vouwkartonsector in 2022 en 2023 een uitdagende periode heeft doorstaan, vooral in Europa’, aldus de organisatie. ‘Te midden van een cumulatieve daling van 10% in de vraag naar golfkarton en een gematigder daling voor vouwkarton, ontstaat er echter een lichtpuntje, nu de vraag stabiliseert en het niveau van 2019 en 2020 voor golf- en vouwkarton bereikt. Met voorzichtig optimisme kijkt de sector vooruit naar het lopende jaar, waarbij een groei van 2% voor vouwkarton en 1,9% voor golfkarton wordt verwacht, gedreven door organische groei en een opmerkelijke verschuiving richting plasticvervanging.* Terwijl de industrie zich opmaakt voor het komende evenement, is er een sterke aanwijzing dat dit groeimomentum zich in 2025 zal voortzetten, wat zorgt voor nog meer enthousiasme.’

Cruciaal akkoord

‘In een belangrijke stap richting duurzaamheid bereikten de EU-ministers afgelopen december een cruciaal akkoord over de regelgeving op het gebied van verpakkingen en verpakkingsafval. Marktleiders, zoals Saverio Mayer, CEO van Smurfit Kappa Europe, benadrukken het belang van de rol van de kartonindustrie in de groene transitie van Europa, en hoe producten zich moeten richten op 100% recycleerbaarheid, hernieuwbaarheid en biologische afbreekbaarheid. Het EU-Parlement prijst kleine en middelgrote bedrijven vanwege hun robuuste recyclingsystemen en erkent hun bijdrage aan de circulaire economie’, zo deelt de organisatie in een persbericht. **

‘Het genereren van groei in de golfkarton- en vouwkartonindustrie vereist veerkracht bij het overwinnen van uitdagingen, een toegewijde inzet voor duurzaamheid en een strategische omarming van de digitalisering’, zegt Patrick Herman, Event Director van de Converting, Paper en Print Events, vertegenwoordiger van de organisatoren RX. ‘De recente EU-overeenkomst vertegenwoordigt een collectieve drang naar een groenere toekomst, waarbij de kartonindustrie wordt gepositioneerd als een cruciale speler in de duurzame evolutie van Europa. Dit is precies de reden waarom CCE International een cruciale rol speelt en dient als een dynamisch platform dat niet alleen de betrokkenheid en participatie van de industrie bevordert, maar ook dient als katalysator voor technische innovatie en inspirerende ideeën over actuele onderwerpen, zoals duurzaamheid.’

Deelnemers

CCE International 2025 vindt plaats in hal A4, terwijl ICE Europe zal plaatsvinden in de hallen A5 en A6 van het Munich Trade Fair Centre. Leveranciers van machines en apparatuur voor de productie en verwerking van golf- en vouwkarton, zoals Baysek Machines, Höcker Polytechnik, Messersi Packaging, Bahmüller, Pentatech, Gazella Atlantique, CUIR Corrugated en anderen hebben hun deelname aan CCE International 2025 bevestigd. Meer informatie is te vinden op de website van het evenement.

*https://packagingeurope.com/comment/a-look-back-at-the-year-for-corrugated-and-folding-cartons/10780.article

**https://www.packagingnews.co.uk/news/materials/cartonboard/eu-agreement-packaging-waste-regulation-02-01-2024


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief