Abonneren  Inloggen

Van Heek Textiles: Meesters in luxe textiele omslagmaterialen

7 februari 2024

Advertorial

Reeds 160 jaar lang is Van Heek Textiles expert in het vervaardigen van exclusieve weefsels en breisels. Ons vakmanschap en de focus op kwaliteit staan centraal. Het volledige traject, van weven en breien tot veredelen en afwerken, wordt met zorg doorlopen in onze eigen fabriek in Losser. Dit stelt ons in staat de productieprocessen nauwlettend te volgen, snel bij te sturen en effectief te voldoen aan de eisen en wensen van onze gewaardeerde klanten.

Eindeloze mogelijkheden met ons uitgebreide assortiment texturen en kleuren!

Onze ruime selectie omslagmaterialen biedt ontwerpers, drukkers en boekbinders talloze mogelijkheden om de omslagen van hardcover boeken, albums, notitieboeken maar ook menukaarten, stalen presentaties en luxe verpakkingen perfect vorm te geven. Met zorg hebben we meer dan 25 verschillende kwaliteiten ontwikkeld in meer dan 300 boeiende kleuren, geschikt voor diverse toepassingen. Kies uit natuurfinish of gecoate materialen, fijn tot grof, mat tot glanzend, en zelfs met een vleugje glitter. Ruim voldoende keuze om uw werk die beoogde luxe uitstraling te geven.

De toegevoegde waarde van textiel

Boeklinnen, als bewezen bandmateriaal door de jaren heen, spreekt zowel boekenliefhebbers als gebruikers aan, die streven naar esthetiek, duurzaamheid en waarde. Wat boeklinnen onderscheidt van vele andere omslagmaterialen is de natuurlijke uitstraling, het tastbare gevoel en de kenmerkende structuur die ontstaat door het weven, waardoor het niet alleen sterkte biedt maar ook de levensduur van een boek verlengt.

Vandaag de dag kunnen diverse druktechnieken worden toegepast op textiele omslagmaterialen. Zowel analoge technieken zoals foliedruk en zeefdruk als moderne technieken zoals Offset UV, UV en Latex zijn mogelijk. Dit creëert een prachtige combinatie van patronen en tastbaarheid, een waar spectrum van visuele en tastbare luxe.

Eigen kleur? Geen probleem!

Met onze kleurmatching-service kunt u de gewenste kleur voor het omslagmateriaal selecteren op basis van een Pantone-staal, of u kunt ons eenvoudig een stuk papier of textiel toesturen. We bespreken graag persoonlijk uw wensen met u.

Duurzaamheid

Duurzaamheid vormt het hart van onze bedrijfsvoering en we streven ernaar deze in elk aspect van productie te integreren. Zo hebben we in de afgelopen jaren meerdere stappen ondernomen om het te verbeteren met o.a. de overstap van conventionele viscose naar Lenzing Ecovero viscose en milieuvriendelijker katoen. Ook de introductie van Ecojeans vorig jaar heeft daarbij bijgedragen. Ecojeans is gemaakt van een unieke blend van gerecyclede spijkerbroeken, Lenzing Ecovero viscose en milieuvriendelijke lyocell.

Vorig jaar hebben we de CO2-voetafdrukken op zowel bedrijfsniveau als productniveau berekend, met specifieke focus op Brillianta en Brillianta Calandré. Dit heeft waardevolle inzichten opgeleverd voor gerichte strategieën op het gebied van emissiereductie en is het ons gelukt om Brillianta en Brillianta Calandré als klimaatneutraal te certifiëren. Om nu-nog onvermijdelijke emissies te compenseren, ondersteunt Van Heek Textiles financieel diverse klimaatprojecten die zich richten op bosbescherming.

Snelle levertijden

Eigen productie betekent eigen regie. Omdat we het gehele productieproces zelf beheren, kunnen we snel schakelen en onze voorraden voortdurend aanvullen, waardoor we snel kunnen leveren. Onze materialen liggen klaar voor u!

Blijf op de hoogte

Volg de ontwikkelingen op onze website www.vanheektextiles.nl en via onze social media op Instagram, Facebook, LinkedIn, of schrijf u in voor regelmatige updates via onze nieuwsbrief.