Abonneren  Inloggen
Van onze partner Kodak

Mercury geeft zijn inkjet-capaciteit een flinke boost met de installatie van een KODAK PROSPER 7000 Turbo Press

26 januari 2024

Mercury Print Productions, gevestigd in Rochester, VS, heeft een KODAK PROSPER 7000 Turbo Press aangeschaft om zijn capaciteit voor het printen van grote volumes digitaal aanzienlijk uit te breiden. Mercury zal de snelste inkjetrotatiepers die momenteel op de markt verkrijgbaar is gebruiken voor een breed scala aan drukwerkopdrachten, waaronder onderwijs-, handels- en kinderboeken, direct mail, marketingmateriaal, transactiedocumenten en verpakkingen voor kleine tot middelgrote oplagen die variabele druk vereisen.

Een toekomstbestendige investering

‘Ons primaire doel met deze investering is om onze productiemogelijkheden te verbeteren, de efficiëntie te verbeteren en onze klanten een breder scala aan drukmogelijkheden te bieden’, legt John Place, CEO van Mercury Print Productions, uit. ‘We streven naar snellere doorlooptijden, meer flexibiliteit en mogelijkheden voor een consistente printkwaliteit op verschillende papiersoorten. We hadden een andere pers nodig omdat we een aanzienlijke toename zagen van printopdrachten, omdat onze klanten blijven zoeken naar oplossingen die offsetkwaliteit bieden en tegelijkertijd de flexibiliteit bieden die inkjet biedt. Het stelt onze klanten in staat om te bestellen wat ze nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben.’

‘Onze ervaring met de technologie van Kodak is zeer bevredigend en we hebben een sterke werkrelatie met de service- en ondersteuningsteams van Kodak’, aldus Christian Schamberger, President. ‘De PROSPER 7000 Turbo Press viel op door zijn uitzonderlijke snelheid, hoge resolutie en veelzijdige papiercompatibiliteit. Het sluit perfect aan bij ons streven om klanten de best mogelijke afdrukkwaliteit en opties te bieden.’

De KODAK PROSPER 7000 Turbo Press

Maandelijkse printvolumes tot 239 miljoen A4-pagina's

Door gebruik te maken van KODAK Stream Inkjet-technologie en KODAK EKTACOLOR-inkten, tilt de PROSPER 7000 Turbo high-speed inkjet naar een hoger niveau. De pers is ontworpen voor maandelijkse printvolumes tot 239 miljoen A4-pagina's en biedt ongeëvenaarde afdruksnelheden tot 410 mpm en een doorvoer van maximaal 5.523 A4-pagina's per minuut. Het heeft drie geoptimaliseerde drukwerkstanden - Kwaliteit, Prestaties en Turbo - waarmee de snelheid en kwaliteit eenvoudig kunnen worden aangepast aan de vereisten van elke opdracht. Hierdoor zal de PROSPER 7000 Turbo Press de inkjetcapaciteit van Mercury met ongeveer 40-50% verhogen.

‘We danken onze jarenlange klant Mercury Print Productions voor hun voortdurende vertrouwen in de technologie van Kodak en onze toewijding aan innovatie. Met deze investering maakt Mercury een grote sprong voorwaarts op het gebied van digitale capaciteit, productieveelzijdigheid en zakelijke mogelijkheden’, aldus Jim Continenza, Executive Chairman en Chief Executive Officer van Kodak.

Foto boven: John Place (CEO), Doug Beck (Director of Operations), Mike Sturgis (Digital Pressroom Manager), and Jon Rivera (Digital Pressroom Supervisor)