Abonneren  Inloggen

Werktijdverkorting bij Heidelberg

19 januari 2024

Heidelberger Druckmaschinen AG heeft werktijdverkorting geïntroduceerd op de locatie in Wiesloch-Walldorf.

‘Werktijdverkorting is momenteel gepland en goedgekeurd voor drie maanden,’ vertelde een woordvoerder van het bedrijf aan print.de. De machinefabrikant noemde als redenen ‘dalend aantal binnenkomende orders en de steeds gespannener wordende situatie in de wereldeconomie’.

Lastige ordersituatie

‘Zeker in zo’n lastige ordersituatie is het belangrijk om kostenstijgingen tegen te gaan met besparingsmaatregelen.’ Het is niet bekend hoeveel medewerkers van de locatie Wiesloch-Walldorf door de maatregel getroffen zijn. Volgens Heidelberg wordt de werktijdverkorting ‘in delen van de productie’ geïmplementeerd.

Foto: Heidelberger Druckmaschinen AG