Abonneren  Inloggen

Koninklijke Van der Most neemt grafisch specialist Ovimex over

24 november 2023

Koninklijke Van der Most is de nieuwe eigenaar van grafisch specialist Ovimex in Deventer. Dankzij de overname is de toekomst van Ovimex zeker gesteld en blijft het vakmanschap behouden. De 35 medewerkers worden overgenomen door Van der Most.

Het 100-jarige Ovimex werd in 1922 in Deventer opgericht door de ondernemende Hendrik Veldwachter. Hij verhandelde lakstiften in binnen- en buitenland onder de handelsnaam Ovimex; een afkorting van de Overijsselse im- en exportmaatschappij. Veldwachter schaft bovendien een degelpers aan, de start van de drukkerij.

Met de overname versterkt Koninklijke Van der Most haar positie in de grafische maakindustrie. Ovimex is het adres voor fullservice printconcepten, er worden verpakkingen, brochures en boeken geproduceerd. De producten en diensten zijn een mooie aanvulling op ons assortiment. ‘Ovimex staat net als Van der Most voor vakmanschap. Er is veel grafische kennis en expertise’, zegt directeur Marriël van der Most.

Directeur Frank Dijkman van Ovimex is blij dat continuïteit nu gegarandeerd is. ‘Koninklijke Van der Most is een hecht familiebedrijf waar de mens centraal staat. Machines zijn belangrijk, maar de mensen moeten het doen. Voor Ovimex is dit heel mooi’, licht Frank Dijkman toe. ‘We hebben een magisch vak, we maken iets. Dat gaan we nu samen doen, dat maakt ons sterker. We vullen elkaar aan.’

Afbeelding via Google Maps


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters