Abonneren  Inloggen

DS Smith en Versuni lanceren 100%gerecyclede en recyclebare verpakkingslijn voor Philips

1 november 2023

Verpakkingsspecialist DS Smith heeft een samenwerking aangekondigd met Versuni, het thuisplatform voor enkele bekende merken in huishoudelijke apparaten. Samen zullen ze 100% gerecyclede en recyclebare verpakkingen introduceren voor het uitgebreide assortiment huishoudelijke apparaten van Philips.

De nieuwe verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled papier en zo ontworpen dat ze zorgen voor duurzamer transport. Deze duurzame verpakking zal worden uitgebreid naar het wereldwijde productportfolio van Versuni's Phillips huishoudelijke apparaten. Aanvankelijk wordt deze toegepast op de best presterende producten van Philips, waaronder de Airfryer, Espressomachine met Latte Go, Stoomstrijkijzer 3000-serie, Luchtreiniger en Draadloze Stofzuiger 800-serie. Versuni zal dit vervolgens uitbreiden naar zijn volledige Philips-portfolio wereldwijd.

100% plasticvrije verpakkingen

Verder werkt DS Smith ook samen met Versuni om de eenmalige beschermingsbuffers (EDF) van plastic in de verpakking te vervangen door duurzame verpakkingen op basis van papiervezels. Dit is een stap voorwaarts in het nakomen van Versuni’s toezegging om binnen de komende vier jaar 100% plasticvrije verpakkingen te leveren. Aanvullende duurzame maatregelen die worden geïntroduceerd omvatten het verminderen van het bedrukte oppervlak aan de buitenkant van de verpakkingsdoos. Dit resulteert in een vermindering in het inktgebruik van 65%.

Door te focussen op ruimte-optimalisatie en minimalisatie van lege ruimtes in productverpakkingen, worden de afmetingen van de duurzame verpakking verkleind. Traditionele papieren instructiegidsen in de doos worden vervangen door scanbare QR-codes die op de productverpakking zijn afgedrukt. Veiligheidsinstructies, garantie-informatie en vereenvoudigde opstartgidsen blijven beschikbaar in de doos.

Circular design

Wouter van Tol, Hoofd Duurzaamheid, DS Smith: ‘Ons doel als bedrijf is ‘Redefining Packaging for a Changing World’. Dit kunnen we alleen doen door samen te werken. Het is dan ook bijzonder bemoedigend om te zien dat een bedrijf als Versuni proactief met ons samenwerkt aan een meer circulaire economie. We zijn er trots op hen hierbij te helpen. We hebben samengewerkt met Versuni op alle niveaus van het ontwerp- en productieproces om plastic te vervangen en duurzame supply chain-processen te optimaliseren. Onze baanbrekende Circular Design Metrics-tool, ontwikkeld in samenwerking met de Ellen MacArthur Foundation, was een essentiële drijvende kracht achter de innovatieve oplossingen die we samen hebben bereikt.’


Geen nieuws missen?

Ontvang iedere week het laatste nieuws uit de grafische wereld in je mailbox