Abonneren  Inloggen

Jaarlijkse Drukkunstbeurs op 28 en 29 oktober

13 oktober 2023

Op 28 en 29 oktober organiseert Stichting Drukwerk in de Marge de jaarlijkse Drukkunstbeurs. In de sfeervolle industriële ambiance van de voormalige Prodentfabriek in Amersfoort presenteren margedrukkers, grafici en andere kunstenaars hun werk.

Op de beurs zijn negentig stands te vinden met handgemaakt drukwerk, vaak gedrukt op oude persen met historisch materiaal (denk aan boekdruk/letterpress, risoprint, stencilmachines). Wie op zoek is naar bijzondere kaarten, affiches, prenten, literaire uitgaves in kleine oplages en kunstenaarsboeken, is hier aan het goede adres. Daarnaast zijn er (druk)demonstraties en zijn er naast antiquarische boeken ook papier en drukkers- en kunstenaarsbenodigdheden te koop. De toegang is gratis.

Stichting Drukwerk in de Marge brengt al bijna 50 jaar mensen bij elkaar die geïnteresseerd zijn in drukken en uitgeven. De stichting werd opgericht door een aantal amateurdrukkers en -uitgevers die de banden met collega’s wilden versterken. Sinds de oprichting is het aantal leden gegroeid van enkele tientallen tot ruim 600, waarvan er zo’n 250 zelf actief zijn als drukker, uitgever, of kunstenaar.

Voorheen organiseerde Drukwerk in de Marge jaarlijks samen met de Stichting Handboekbinden de Boekkunstbeurs in Leiden, maar aan die samenwerking is een einde gekomen en sinds vorig jaar organiseert de stichting deze eigen Drukkunstbeurs.

De Prodentfabriek ligt op het terrein van culturele broedplaats De Nieuwe Stad (waar ook Kunsthal KAdE is gevestigd), op loopafstand van het stadscentrum en station Amersfoort Centraal. De beurs is te bezoeken op zaterdag 28 en zondag 29 oktober van 11:00-17:00 uur. Meer informatie op de website.


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters