Abonneren  Inloggen

Waarom tijd en moeite stoppen in behalen ISO of ander certificaat?

21 juli 2023

Waarom zou je eigenlijk tijd en moeite stoppen in het behalen van een ISO- of ander certificaat? John Koekenbier, directeur van Dienstencentrum, deelt graag de belangrijkste redenen.

1. Geloofwaardigheid en vertrouwen

‘Een certificaat toont aan dat een organisatie voldoet aan internationaal erkende normen voor kwaliteit, efficiëntie en klanttevredenheid. Het verhoogt geloofwaardigheid en betrouwbaarheid in de ogen van klanten, leveranciers en belanghebbenden.’

2. Verbeterde klanttevredenheid

‘ISO-normen richten zich op het voldoen aan de klantverwachtingen en het leveren van kwaliteitsproducten of -diensten. Organisaties kunnen zo hun processen verbeteren, fouten minimaliseren en de klanttevredenheid verbeteren. Dit zal leiden tot meer klantentrouw, terugkerende omzet en positieve mond-tot-mondreclame.’

3. Concurrentievoordeel

‘Veel klanten eisen certificering als voorwaarde voor samenwerking. Het toont aan dat een organisatie een robuust managementsysteem heeft, dat zij hun processen beheersen en dus aantrekkelijker wordt voor potentiële klanten en partners.’

4. Verbeterde efficiëntie en effectiviteit

‘ISO-normen bevorderen de toepassing van beste praktijken en systematische benaderingen van de bedrijfsvoering. Door deze normen toe te passen, kunnen organisaties processen stroomlijnen, verspilling tegengaan en de productiviteit verbeteren. Het leidt dus tot lagere kosten!

Certificering is zelfs vereist als u CO₂-voetafdrukberekeningen wilt maken. De mogelijkheden om binnen één omgeving de financiële calculaties én de CO₂-voetafdrukcalculaties te maken nemen toe, bijvoorbeeld binnen MultiPress. Certificatie is voor het gebruik van de module dan wel verplicht. En dat is fijn want dan weet u zeker dat uw concurrent u, waar het de CO₂-voetafdruk betreft, niet met onzincalculaties beconcurreert. Ook een certificaat halen? Wij helpen u graag!’

John Koekenbier is directeur van Dienstencentrum


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters