Abonneren  Inloggen
Van onze partner KYOCERA Document Solutions

‘De toekomst is inkjet’

6 juli 2023

Digitale technologie verandert onze wereld sneller dan we ooit hadden durven dromen. Elk deel van ons leven wordt erdoor beïnvloed; hoe we studeren en werken, hoe we contact zoeken met anderen en onze vrije tijd besteden. De meeste mensen hebben deze veranderingen omarmd en ingezien dat het leven daardoor gemakkelijker is geworden. In de printindustrie is dat niet anders, ziet KYOCERA.

‘De wensen en verwachtingen van consumenten zijn veranderd. Een positieve klantervaring is voor bedrijven prioriteit nummer één geworden. Campagnes zijn tegenwoordig minder gericht op massamarketing en meer persoonlijk gericht.’

Wat ons betreft is inkjet de toekomst voor productieprinten

‘Gepersonaliseerd printwerk is een interessante groeimarkt nu klanten steeds vaker maatwerk verwachten. Daarbij kunnen kleinere oplages ook zeer lucratief zijn. Maar wat inkjet pas echt onderscheidt van andere digitale technologieën, is de flexibiliteit. U wilt natuurlijk zo goedkoop mogelijk kleine en grote oplages kunnen produceren, monochroom combineren met kleur en dat alles met een hoge kwaliteit en snel. Inkjet kan dit allemaal en daarom neemt deze technologie een steeds groter deel van de markt in beslag en verslaat ze de concurrentie aan beide kanten van het spectrum: bij grote oplages, waar offset altijd gedomineerd heeft, en bij kleine oplages, voorheen het terrein van toner.

Er zijn verschillende redenen voor het succes van inkjet. Om te beginnen is deze technologie dé betaalbare oplossing bij vrijwel elke oplage. Veranderingen in de vraag kunnen eenvoudig worden opvangen, wat in de huidige markt een groot pluspunt is. Omdat er zowel statische als variabele data opgenomen kan worden in het printwerk hoeft u niet meer naar dure en vaak complexe oplossingen te zoeken.

En minstens zo belangrijk; overproductie is niet langer nodig. Dit bespaart tijd, geld en grondstoffen. Door verspilling zo veel mogelijk te beperken en rekening te houden met de impact op het milieu, kunt u zich in een competitieve markt differentiëren als een verantwoord producerende partij.’

Meer weten over de voordelen van inktproductieprinten?

Download nu de whitepaper “Productieprinten: de toekomst is inkjet” van KYOCERA.

Download de whitepaper