Abonneren  Inloggen

Primeur voor Stibo Complete in samenwerking met Antalis en Vanguard Europe

16 juni 2023

Stibo Complete neemt als eerste klant Vanguard’s VK3220T-HS high-productie LED UV digitale flatbedprinter met 15 printkoppen in gebruik. De VK3220T-HS, voor het eerst gelanceerd op FESPA in mei, is geïnstalleerd op het hoofdkantoor van Stibo Complete in Horsens, Denemarken.

Het bedrijf verwacht dat de deal met Vanguard Europe in samenwerking met lokale partner Antalis de omzet 'aanzienlijk zal verhogen', tot 70% meer output oplevert en de uitbesteding vermindert. Met 500 mensen in dienst en met drie fabrieken in Denemarken en twee in Zweden, bestaat de configuratie van Stibo Complete uit drie rijen CMYK en drie witte printkoppen.

‘Ik heb verschillende merken op de flatbed-markt getest en de Vanguard VK3220T-HS kwam als beste uit de bus in alle tests - kwaliteit, productiviteit en de droogeigenschappen bij hoge output’, aldus Henrik Mølgaard, Production Manager bij Stibo Complete. ‘Met tussen de 45% en 70% hogere output in het flatbed-segment dan momenteel, geeft het ons de mogelijkheid om de verkoop van flatbed-producten aanzienlijk te verhogen en tegelijkertijd het gebruik van externe leveranciers te verminderen.’

Geen zenuwen

‘Stibo Complete maakt al vele jaren gebruik van de diensten van Antalis, ze zijn een serieuze leverancier en bouwen een vergelijkbare reputatie op voor veel producten binnen grootformaat printen. Vanguard was vooraf niet bekend bij Stibo Complete, maar met de printtesten die we hebben gedaan en het feit dat Durst achter Vanguard zit, waren we helemaal niet zenuwachtig om een samenwerking aan te gaan.’

Digitaal wordt door Stibo Compleet gezien als een belangrijke groeimarkt. Het bedrijf heeft zijn wortels in de traditionele grafische industrie en heeft een flinke transformatie doorgemaakt. Søren Henriksen, CEO van Stibo Complete: ‘Door de jaren heen hebben klanten nieuwe behoeften ervaren en Stibo heeft daarvoor de oplossingen mogen creëren. Een investering in deze toonaangevende digitale technologie van Vanguard geeft ons nog meer gemoedsrust om ons te concentreren op de klanten en op het leveren van de juiste kansen. We zijn enthousiast. Dat is heel logisch, zowel voor onze klanten als voor ons bedrijf.’

Foto boven: Production Manager Henrik Mølgaard (links) en Print Operator Andreas Balleby.


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters