Abonneren  Inloggen

Labelexpo Europe vanaf 2025 in Barcelona

8 juni 2023

Labelexpo Europe gaat verhuizen. De editie van 2025 zal niet in de Brussels Expo, maar in Fira de Barcelona plaatsvinden. Dat heeft Tarsus Group, die de Labelexpo Global Series organiseert, bekendgemaakt. Het besluit is genomen na uitgebreid overleg met belanghebbenden in de labelindustrie. De verhuizing naar Spanje heeft geen invloed op de komende Labelexpo Europe 2023. Die is zoals gepland te bezoeken in Brussels Expo, van 11-14 september.

'De voordelen voor zowel onze exposanten als bezoekers bij het verhuizen van Labelexpo Europe naar Barcelona zijn duidelijk', zegt Jade Grace, portfolio director bij Labelexpo Global Series. ‘We hebben de maximale capaciteit bereikt in Brussels Expo en de Fira luidt de volgende fase in voor de groei van Labelexpo Europe. De grotere hallen bevorderen een vlottere bezoekersstroom rond de beurs en de infrastructuur leent zich uitstekend voor de technische behoeften van onze exposanten. De moderne zalen zijn uitgerust met een ventilatiesysteem om de lucht continu te verversen en de snelle, gratis wifi kan tot 128.000 gelijktijdige gebruikers koppelen. Er zijn uitgebreide cateringmogelijkheden en de locatie zet sterk in op groene energie en duurzaamheid - de Fira heeft meer dan 25.000 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd.'

Ruimte voor groei

Lisa Milburn, group director bij Tarsus: 'We zullen met met plezier terugkijken op de jaren die we in Brussel hebben doorgebracht, waar Labelexpo uitgroeide tot de toonaangevende tentoonstelling die het vandaag is. De verhuizing naar Barcelona bouwt voort op dat erfgoed en geeft Labelexpo Europe de ruimte die het nodig heeft voor toekomstige groei. De geweldige locatie Fira de Barcelona en de inzet van Barcelona City om de show tot een succes te maken, zullen ervoor zorgen dat Labelexpo Europe zijn plaats als 's werelds toonaangevende evenement voor de etiketten- en verpakkingsdruk-industrie zal behouden.'


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters

“Als Belg zal ik eraan moeten wennen dat ik dit evenement niet meer in mijn eigen achtertuin kan bezoeken. Echter, als de huidige FINAT President, en als een actieve deelnemer en bezoeker van het Technisch Seminarie, ben ik de stad Barcelona gaan waarderen als FINAT's tweede thuis, met inmiddels 10 evenementen die onze vereniging daar heeft georganiseerd, recht tegenover Expositiecentrum Fira. Vanuit deze ervaring ben ik ervan overtuigd dat Barcelona een waardige opvolger van Brussel zal zijn. Ik dank mijn geboortestad voor de gastvrijheid van de internationale gemeenschap gedurende de afgelopen bijna 40 jaar, en wens onze nieuwe gastheren uit Catalonië het allerbeste bij het organiseren van Labelexpo Europe voor de komende jaren.”

Philippe Voet, voorzitter, FINAT