Abonneren  Inloggen

Hinojosa Packaging Group lanceert nieuwe lijn van 100% recyclebare verpakkingen

3 april 2023

De Spaanse Hinojosa Packaging Group heeft een nieuwe lijn verpakkingen gelanceerd. Het betreft verpakkingen voor bereide voedingsmiddelen en dranken, die aan het eind van hun levenscyclus zowel volledig te recyclen als klimaatneutraal zijn.

De Hinojosa Packaging Group bestaat heeft 19 productievestigingen in Spanje, Portugal en Frankrijk en produceert meer dan 815 miljoen m2 karton per jaar. Het bedrijf heeft onlangs zijn eerste fabriek geopend die volledig is gewijd aan de productie van op papier gebaseerde primaire verpakkingen voor de foodservicesector, de productie en distributie van bereide of kant-en-klare voedingsmiddelen en dranken aan de voedingsindustrie, verkoopautomaten, supermarkten en de HORECA.

Drie verschillende series

De nieuwe productlijn van het bedrijf biedt verschillende oplossingen waarbij gebruik wordt gemaakt van druktechnieken die geschikt zijn voor contact met voedsel. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van deze verpakkingen is dat deze zijn gemaakt van stukjes 100% recyclebaar papier en gecertificeerd biologisch afbreekbaar is.

De nieuwe modellen zijn ingedeeld in drie series: Dranken, Zuivel en Voedselcontainers. De eerste is ontworpen voor (warme en koude) dranken, de tweede voor zuivelproducten zoals yoghurt en ijs en de derde is zeer geschikt voor bezorgdiensten en (fastfood)restaurants.

Bron: Hinojosa Packaging Group


Geen nieuws missen?

Ontvang wekelijks de PRINTmatters nieuwsbrief in je inbox