Abonneren  Inloggen

Vitale PRINTmatters vol tips

30 maart 2023

Nu onderweg naar de drukker en binnenkort bij abonnees op de mat: de nieuwste PRINTmatters. Een special over personeel; vol tips om je mensen te binden en zo vitaal mogelijk te laten werken.

In deze economie met een gespannen arbeidsmarkt is het nog belangrijker om werk te maken van je personeelsbeleid. Je wil aantrekkelijk zijn voor kandidaten en er voor zorgen dat de mensen die al bij je werken, lang  en gemotiveerd blijven. De nieuwe editie van PRINTmatters biedt daarover inspirerende artikelen en tips. Zo werkt Probo aan een vitale organisatie door het voor de mensen aantrekkelijk te maken om gezonder te eten. Even geen vette hap, maar in samenwerking met ‘De boeren van Botmas’ vitaminerijk eten.

Tips om je mensen te binden

Het artikel van generatiespecialist Heleen Ernst gaat erover dat je in deze veranderende wereld met vaker thuiswerken je mensen wel intensief moet betrekken bij veranderingen en juist mee moet nemen in jouw bedrijfscultuur. Ze geeft een reeks handige tips om die binding te optimaliseren. En misschien is het een idee om eens te bekijken of je als bedrijf wat minder tijd kan besteden aan vergadering. Het artikel over hoe een groot bedrijf die vergadercultuur aanpakte, zal inspireren.

Tips voor werken in ploegendienst

PRINTmatters sprak met Fianne Stroeken van GOC over duurzame inzetbaarheid. Als je mensen gezond, energiek, gemotiveerd en bekwaam zijn, zal je zien dat ze minder vaak ziek zijn, minder snel over stappen naar een andere baan en klaar zijn voor de toekomst. Voor datzelfde verhaal ging PRINTmatters op bezoek bij Damen Drukkers en Drukkerij Roelofs, waar gesproken werd met Antwan van Peer en Wendy van Erp over vitaliteitschecks en tips voor werken in ploegendienst.

Tips over automatisering

En uiteraard bieden we weer podium aan grafische zaken, waaronder automatiseringstips over het aansluiten van API’s (Application Programming Interface) een beschrijving van papiersoorten en 4 overwegingen of je genaaid of gelijmd moet afwerken.

Drukwerk duurzamer dan e-mail

Verder boeiende artikelen over onder meer de Hunkeler Innovationdays, Drupa Global Trend Report, de juiste kleur vinden nu vrijwel alle Pantone-bibliotheken uit Creative Cloud zijn verdwenen, de groeimarkt van digitaal verpakkingen drukken en een onderbouwing waarom drukwerk duurzamer is dan email. En nog veel meer. Veel leesplezier.

PRINTmatters 2 verschijnt rond 11 april.


Het nieuwe PRINTmatters magazine ook in de bus?

Neem een proefabonnement en kies voor nazending