Abonneren  Inloggen

Cassochrome uit Waregem sluit aan bij Graphius Group

24 maart 2023

Graphius Group heeft Cassochrome uit Waregem overgenomen. Cassochrome is een internationaal gerespecteerde drukkerij die zich bezighoudt met de productie van high-end kunst- , design-, fashion- en architectuurboeken. Vanaf 3 april zullen de activiteiten van Cassochrome plaatsvinden in de gebouwen van Graphius Gent.

Op deze manier kan Cassochrome profiteren van de schaalvoordelen en de interne boekbinderij. ‘De overname van Cassochrome is een weloverwogen stap en verruimt onze aanwezigheid in de kunstsector. Het bedrijf heeft namelijk een gevestigde reputatie op het gebied van de productie van hoogkwalitatieve kunstboeken voor een internationaal cliënteel. Er is binnen het bedrijf heel wat knowhow aanwezig voor deze specifieke reproducties met een haarfijn kristalraster. Dit zullen wij op grotere schaal kunnen uitzetten’, zegt Denis Geers, CEO Graphius Group.

Vertrouwensrelatie

Het team van Cassochrome, onder leiding van Laurence Soens (foto boven), blijft onder de bestaande merknaam verder handelen en krijgt toegang tot het machinepark met geïntegreerde boekbinderij binnen de groep. ‘De alliantie tussen Graphius en Cassochrome is op lange termijn essentieel voor onze medewerkers, onze klanten en onze leveranciers,’ zegt Soens. ‘De nood aan een interne efficiënte boekbinderij voor onze boekproducties speelt harder dan voorheen. We zijn met de familie Geers al enige tijd in gesprek en hebben in die tijd een vertrouwensrelatie opgebouwd. Graphius en Cassochrome hebben een cultuur die heel nauw bij elkaar aansluit en die belang hecht aan haar diverse stakeholders. Ikzelf en onze medewerkers zijn om die reden zeer verheugd om deel uit te maken van Graphius Group en kijken uit naar de samenwerking.’

Bron en foto: Graphius Group


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox?

Schrijf je in voor de PRINTmatters nieuwsbrief