Abonneren  Inloggen

hubergroup Print Solutions brengt eerste coldset- en heatset-inkten voor voedselconforme papieren verpakkingen op de markt

1 maart 2023

hubergroup Print Solutions heeft aangekondigd de eerste coldset- en heatset-inkten voor voedselconforme papieren verpakkingen op de markt te brengen. De minerale olievrije en migratiearme inktseries MGA FOOD NEWS en MGA EVOLUTION zijn in eerste instantie verkrijgbaar in Europa en Azië.

Tot nu toe werden offset-inkten met een lage migratie alleen gebruikt bij vellendruk. Een nieuw bindmiddel, ontwikkeld door hubergroup, heeft de weg geëffend voor deze innovatie in rotatieoffsetdruk. ‘Met behulp van een speciaal bindmiddel en de zorgvuldige selectie van grondstoffen en productiemethoden zijn we erin geslaagd de eerste migratiearme en reukarme rotatie-offsetinkten te ontwikkelen,’ legt Thomas Stumpf, Director Web Offset bij hubergroup, uit. Daarvoor is nauw samengewerkt met experts op het gebied van vellenoffset, die al vele jaren inkten voor voedselverpakkingen ontwikkelen. Naast grondig laboratoriumwerk heeft hubergroup uitgebreide praktijktesten uitgevoerd in samenwerking met merkeigenaren, drukkers en de fabrikant van speciaal papier DREWSEN.

Creatiever met verpakkingen

Met deze nieuwe drukinkten is het volgens hubergroup voor het eerst mogelijk om voedselconforme papieren verpakkingen in grote hoeveelheden te produceren met vierkleurendruk in rotatieoffset. ‘Zo kunnen voedingsmiddelenproducenten hun verpakkingen kleurrijker maken, bijvoorbeeld door hun producten er levensecht op na te bootsen. Seizoens- of regionaal wisselende ontwerpen zijn ook mogelijk en betaalbaar, zelfs in kleine hoeveelheden, waardoor grote en kleine retailers nog creatiever kunnen worden met hun verpakkingen.’

Zowel de coldset serie MGA FOOD NEWS als de heatset serie MGA EVOLUTION zijn geschikt voor het bedrukken van verpakkingen van bakkerijproducten, fastfood zoals hamburgers of wraps, en producten uit de delicatessenwinkel, maar ook voor alle andere papieren verpakkingen in de voedingssector. De nieuwe inktserie is te gebruiken op alle gangbare coldset- of heatsetmachines.

Bron: hubergroup


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief