Abonneren  Inloggen

Digi Groep l MDMX en Pica Media Partners verkennen samenwerking

23 januari 2023

Twee grafische netwerken hebben recent een intentieovereenkomst getekend. De organisaties bundelen de krachten om met een sterke en daadkrachtige centrale inkoop mogelijk toe te werken naar één duurzaam samenwerkingsverband.

Ook in het afgelopen jaar liep het aantal middelgrote grafische bedrijven in de branche terug. De productiebedrijven hebben te maken met explosieve energieprijzen, tekort aan mensen en grondstoffen en een veranderende inkoopmarkt.

Risico’s opvangen

Ondanks dat de industrie onder druk staat, lijken bedrijven die zich verbonden hebben aan een netwerk stabieler te zijn. Door kennis te delen en samenwerking worden risico’s beter opvangen en kansen vaker benut.

Betere inkoop

De gezamenlijke afspraken met preferred suppliers en leden draagt bij aan een betere inventarisatie van inkoopbehoefte, en het realiseren van een win-win situatie. In de komende periode wordt verdere samenwerking onderzocht.