Abonneren  Inloggen

Toets uw MVO-prestaties

19 januari 2023

12 jaar geleden publiceerde ISO de definitieve richtlijn voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (ISO 26000). Veel individuele organisaties, overkoepelende branches én certificeringsinstellingen gebruikten deze richtlijn om MVO te concretiseren.

‘Ook in onze branche en bij klanten van grafische bedrijven groeit de aandacht voor MVO’, legt Remco Glashouwer van Dienstencentrum uit. ‘Bedrijven nemen dit op in hun communicatie-uitingen (denk aan thema’s als duurzaamheid, de energietransitie, krapte op de arbeidsmarkt). Het is daarbij belangrijk dat de stap naar aantoonbaar maatschappelijk verantwoord ondernemen ook daadwerkelijk wordt gezet en greenwashing wordt voorkomen. Dus niet alleen mooie praatjes, maar ook daad bij woord. Betrek bijvoorbeeld onafhankelijke partijen erbij om MVO-prestaties te verankeren. Zo beschikt onze bedrijfstak over een maatwerk MVO Grafimedia-norm. Deze norm kent 4 verschillende niveaus, waarbij niveau I grotendeels is gebaseerd op de NEN-zelfverklaring. Voor bedrijven een goede spiegel om hun recente MVO-inspanningen te laten toetsen. Veel bedrijven zijn wel actief, maar kennen onvoldoende structuur om dit aan te kunnen tonen. Met het groeimodel in de MVO Grafimedia-norm bieden we bedrijven een duidelijk groeipad in de ontwikkeling naar een volwaardig, gestructureerd ‘MVO-systeem’. Meer weten? Neem contact op voor een afspraak, 020-5435688.’

GEZOCHT: Gemotiveerde MVO-ondernemers

Het Dienstencentrum is op zoek naar gemotiveerde ondernemers om samen te werken aan een gestructureerd MVO-beleid voor bedrijven. ‘Als ondernemer kent u de praktijk, weet u welke MVO-behoeften uw klant heeft en wat nodig is om MVO te verankeren. Tegelijkertijd hebben wij kennis van de branche en van de MVO-richtlijn ISO 26000. Ook hebben wij ervaring om ISO-gecertificeerde managementsystemen op te zetten. Een combinatie die moet leiden tot een ultiem werkend MVO-systeem.

‘Leren van Elkaar’ is in het verleden al succesvol toegepast. Met uitleg en ‘huiswerkopdrachten’ werken we samen aan een gestructureerd MVO-systeem, dat uiteindelijk klaar moet zijn voor MVO Niveau 1-certificering.’ Interesse? John Koekenbier en Remco Glashouwer lichten graag een en ander toe in een persoonlijk gesprek (vrijblijvend).


Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Dienstencentrum