Abonneren  Inloggen

Eerste HP PageWide Advantage 2200 Web Press van Europa bij Data One

25 november 2022

Bij Data One, dochteronderneming van Groupe Diffusion Plus in Frankrijk, zal de eerste HP PageWide Advantage 2200 Web Press van Europa geïnstalleerd worden. De geheel nieuwe pers, die door HP en DataOne voor het eerst werd onthuld tijdens de PRINTING United Expo in Las Vegas in oktober 2022, behaalt een HD-afdruksnelheid in kleur van 150 m/min.

Daardoor kan Data One kan nieuwe toepassingen en producten ontwikkelen voor andere sectoren, zoals de fotografie. Daarnaast kan het bedrijf zijn programma om van filmverpakkingen naar papier te migreren voltooien. Enveloppen kunnen nu, net als de inhoud ervan, volledig gepersonaliseerd worden en rechtstreeks op de productielocatie worden geproduceerd, zonder extra transport. De tijd die nodig is om een ​​productievolume van hoge kwaliteit te bereiken wordt met een derde verkort: wat vroeger 24 uur kostte om te printen, duurt nu 8 uur met slechts één productieteam. Dankzij deze snelheid en precisie zijn verschillende op toner gebaseerde machines niet meer nodig, wat aanzienlijke energiebesparingen oplevert.

Verspilling van energie en grondstoffen beperken

‘Dankzij het ultra-maatwerk dat de installatie van deze nieuwe pers ons biedt, kunnen we effectiever en slimmer leveren, waardoor we de verspilling van energie en grondstoffen kunnen beperken. HP helpt ons de uitdagingen op het gebied van duurzame ontwikkeling aan te gaan met een bedrijfsmodel dat bij ons past en een met een vertrouwensrelatie die elk jaar sterker wordt’, zegt Loïc Lefebvre, Development Director bij Data One.

In het kader van de transitie naar duurzaamheid heeft Data One een warmteterugwin-systeem laten installeren op de nieuwe HP PageWide Advantage 2200-pers, evenals op andere persen in het machinepark. De warmte van de verschillende persen wordt onttrokken en herverdeeld voor verwarming in de winter en koeling in de zomer. ‘Ons doel is om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd nieuwe producten te ontwikkelen, vooral voor onze direct marketing activiteiten. Deze nieuwe pers zal ons ​​groeipotentieel een boost geven met een revolutionaire kwaliteit en snelheid van uitvoering die nog nooit op de markt zijn bereikt. We zijn erg blij met de nieuwe pers.’ voegde Lefebvre eraan toe.

Alain Wyckmans, HP PageWide Manager in Frankrijk, HP Inc. zegt verheugd te zijn om Data One te ondersteunen in zijn duurzaamheidsstrategie met de installatie van een HP PageWide Advantage 2200: ‘In een omgeving waar het aanpakken van milieukwesties belangrijker is dan ooit, is Data One een voorbeeld voor alle bedrijven die afdrukken van hoge kwaliteit willen bereiken, met steeds hogere snelheden, zonder concessies te doen aan het milieu.’


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief van PRINTmatters