Abonneren  Inloggen

Decemberzegels PostNL vanaf vandaag verkrijgbaar

14 november 2022

Vanaf vandaag kunnen de decemberzegels van PostNL weer geplakt worden. De decemberzegels zijn dit jaar ontworpen door Miriam Bos. De bekende illustrator uit Apeldoorn maakte speciaal voor deze postzegels speelse tekeningen vol vrolijke taferelen in schilderachtige kleuren.

Bob van Ierland, directeur Mail bij PostNL: ‘De feestdagen staan voor de deur. Een periode waarin het draait om warmte, liefde en aandacht voor elkaar. Een kaartje sturen is een mooi gebaar om te laten weten dat je aan iemand denkt, de ontvanger wordt er blij van. We hopen dan ook van harte dat veel mensen dat ook deze kerst weer zullen doen. Het speciale tarief van de decemberzegels maakt dat extra voordelig.’ Het decembertarief is ongewijzigd en blijft € 0,91 per postzegel. Het tarief is geldig van 14 november 2022 tot en met 6 januari 2023.

Vrolijke sfeer

Met haar illustraties probeert Miriam Bos optimisme uit te stralen om mensen eraan te herinneren dat er nog steeds mooie en positieve dingen bestaan in de wereld. Dat vindt zij belangrijk, zeker na de afgelopen 2 jaar waarin we door de coronamaatregelen verder van elkaar verwijderd waren dan ooit. ‘Des te meer reden om te kiezen voor een vrolijke sfeer in de illustraties’, aldus Miriam. ‘Het is een thema dat vaker terugkomt in mijn werk.’

Fijner pigment

Voor de decemberzegels gebruikte Miriam Bos gouache, een dekkende waterverf, die ze met penselen van verschillende dikte opbracht. ‘Gouache vind ik prettig om mee te werken’, aldus Miriam. ‘Want dat heeft een iets fijner pigment dan plakkaatverf. Ik gebruik ook niet al te dunne penselen, anders verdwijnt de penseelstreek.’

Handlettering

In de illustraties komen ook teksten voor die met de hand zijn geschreven. Deze vorm van illustreren wordt ‘handlettering’ genoemd. Werk van Miriam Bos is vaak daaraan te herkennen. Ook voor de typografie onderaan alle decemberzegels is gebruikgemaakt van met de hand geschreven letters: een zwierige letter voor de waardeaanduiding december en een strakke letter met wisselende diktes voor Nederland 2022.

Exclusief cadeau

Bij aanschaf in de winkel van twee vellen met elk 20 decemberzegels ontvangen klanten een exclusief cadeau van Vondels (zolang de voorraad strekt) dat speciaal voor PostNL is ontworpen. Dit jaar is het cadeau een peperkoekhuisje voor in de kerstboom, zoals dat op een van de decemberzegels is afgebeeld.

De decemberzegels 2022 zijn vanaf 14 november 2022 verkrijgbaar bij alle verkooppunten van PostNL in Nederland en via de webshop. De geldigheidstermijn is onbepaald, maar de decemberzegels mogen alleen van 14 november 2022 tot en met 6 januari 2023 zonder bijplakken worden gebruikt.

Bron: PostNL


Geen nieuw missen?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief