Abonneren  Inloggen

TotalPrint in Oosterhout ontvangt De Groene Pluim

17 oktober 2022

Tijdens de Oosterhoutse Duurzaamheidsweek vorige week kreeg grafisch totaalpartner TotalPrint De Groene Pluim uitgereikt. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan een Oosterhouts bedrijf dat serieus werk maakt van duurzaam ondernemen.

Ad van Ginneken, directeur van TotalPrint, reageert blij: ‘Binnen ons Oosterhoutse familiebedrijf zijn wij al jarenlang bezig met duurzaamheid. Deze award is voor ons een bevestiging dat we de juiste weg zijn ingeslagen. Zo zijn wij volledig overgestapt van traditioneel drukwerk naar digitaal drukken. Dat betekent dat wij geen chemicaliën meer nodig hebben om drukplaten schoon te wassen. Bovendien verminderen we afval, want al vanaf de eerste print is digitaal drukwerk op kleur.’ Naast de wijze van drukken is ook op het gebied van papier veel veranderd. ‘Binnen ons hele bedrijf gebruiken wij alleen nog maar FSC-gekeurd papier, dat afkomstig is uit beheerde bosbouw. En sinds enkele jaren hebben wij onder het label Uw Groene Drukker ook diverse soorten eco-papier aan ons assortiment toegevoegd. Papier dat is gemaakt van gerecycled materiaal. Zo hebben wij bijvoorbeeld papier met vezels van gras of tomatenplanten, maar ook van gerecyclede jeans en cacaodoppen.’

Groene kantoorartikelen

Ook binnen Totalkantoor.nl, de webshop met kantoorartikelen en facilitaire producten staat duurzaamheid hoog in het vaandel. ‘We hebben een steeds groter wordend assortiment met milieuvriendelijke producten. Het gaat dan bijvoorbeeld om printpapier, maar ook markeerstiften, ordners en reinigingsmiddelen. Niet alleen van bekende A-merken, maar ook van ons eigen huismerk Quantore. Deze worden CO2-neutraal verzonden naar onze klanten en waar mogelijk hergebruiken wij hiervoor de verzenddozen. En mochten we een keertje met ons busje iets moeten bezorgen, dan compenseren wij de CO2-uitstoot door hiervoor bomen te laten planten!’

Energiebesparing

Ook op het gebied van energiebesparing loopt TotalPrint voorop. ‘Ons pand is volledig geïsoleerd en de energie die wij gebruiken voor ons productieproces is afkomstig van de ruim 100 zonnepanelen op ons dak’, zo legt Ad uit. ‘Daarnaast letten wij bij aanschaf van nieuwe machines op het verbruik, is alle verlichting vervangen door led en wordt alle apparatuur ’s avonds na kantoortijd automatisch uitgeschakeld. We proberen zo ons steentje bij te dragen en een betere wereld voor morgen’, zo besluit Ad. ‘En De Groene Pluim is voor ons bedrijf de bevestiging dat we op de goede weg zijn!’


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de PRINTmatters nieuwsbrief