Abonneren  Inloggen

Print Party #22 goed bezocht

26 september 2022

Grafici uit heel Nederland en België kwamen op vrijdag 16 september naar het hoofdkantoor van Canon Nederland in Den Bosch, vooral om te netwerken. Want dat was het hoofddoel van dit door GSOB Grafimediastudiegroep geïnitieerde evenement.

Voor het eerst – voor zover dit valt na te gaan – deden naast het KVGO en VKGO ook de grafische opleidings- en trainingsinstituten GOC en het Belgische VIGC gezamenlijk aan het netwerkevenement mee. Dat zorgde voor een breed grafisch draagvlak. GSOB voorzitter Iwan In den Bosch noemde deze samenwerking: ‘Uniek’ en hoopt dat dit een constructief begin is van verdere krachtenbundeling van de grafische belangenorganisaties. Want: ‘Samen ben je sterker’, zei hij.

Historische mijlpaal

Voorafgaand aan Print Party #22 hield GSOB de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Tijdens de jaarvergadering bedankte Iwan In den Bosch Canon Nederland en drukinktspecialist Hubergroup voor de sponsoring van Print Party #22 en hun loyaliteit aan het GSOB en haar leden. Hij gaf aan dat deze vorm van ondersteuning zeer welkom is voor de feestelijke programmering van netwerkactiviteiten tijdens het jubileumjaar. ‘Want het GSOB viert volgend jaar het 100-jarig bestaan en natuurlijk laten we deze historische mijlpaal van de studiegroep niet ongemerkt voorbij gaan’, beloofde hij.

Voor herhaling vatbaar

De jaarvergadering liep geruisloos over in het netwerkevenement. Daar sloten vanuit uit Nederland en België andere grafische vakgenoten bij aan. Gastheer Canon beschikt daarvoor over faciliteiten met een perfecte ambiance. Ook de verzorging was tot in de puntjes verzorgd. Er werd dan ook, onder het genot van een hapje en een drankje, onbekommerd genetwerkt en dat was precies wat de organisatie met dit branche brede evenement voor ogen had. Wat Iwan In den Bosch betreft is het evenement Print Party in 2023 voor herhaling vatbaar. Al dan niet als onderdeel van de jubileumactiviteiten van dan 100-jarige Grafimediastudiegroep GSOB.


Geen nieuws missen? Schrijf je in voor de PRINTmatters nieuwsbrief.