Abonneren  Inloggen

SCREEN onthult nieuw prototype op FachPack2022

23 september 2022

SCREEN Graphic Solutions Co., Ltd. (SCREEN GA) zal op de toonaangevende Europese vakbeurs FachPack 2022 een prototype van zijn nieuwe Truepress PAC520P high-speed inkjetprintsysteem presenteren. SCREEN GA ontwikkelt deze digitale pers speciaal voor het printen op papiergebaseerde substraten, met behulp van op water gebaseerde, food-compliant inkten voor duurzame flexibele verpakkingstoepassingen.

De Truepress PAC 520P is een snelle, op water gebaseerde inkjet digitale pers voor op papier gebaseerde verpakkingssubstraten met een veel lagere milieu-impact dan conventionele drukprocessen. Dit komt door een drastische vermindering van energie- en materiaalverspilling. De Truepress PAC 520P maakt gebruik van nieuw ontwikkelde gepatenteerde pigmentinkten op waterbasis die voldoen aan de toepasselijke voedselveiligheidsvoorschriften. Van het systeem wordt verwacht dat het zowel een uitstekende printkwaliteit als veiligheid biedt met behoud van een uitzonderlijke doorvoer.

Tijdens FachPack 2022 zal SCREEN ook de Truepress PAC 830F promoten, een industriële inkjet digitale drukpers op waterbasis voor flexibele plastic verpakkingen (PET, BOPP). Deze pers bevindt zich in de laatste ontwikkelingsfase en de eerste paar eenheden zullen naar verwachting volgend jaar op de markt komen. Deze innovatieve digitale pers zal naar verwachting worden gelanceerd onder veel opwinding en verwachting in de markt voor flexibele verpakkingen, gezien de industriële productiemogelijkheden voor kleine oplagen en hoge drukkwaliteit.

Tijdens FachPack 2022 stelt SCREEN GA een ​​voorlopig prototype van de Truepress PAC 520P samen met de nieuwste digitaal bedrukte flexibele verpakkingszakken tentoon op de stand van hun strategische medewerker Clarus Films GmbH (hal 4, stand 364). FachPack 2022 wordt gehouden in Neurenberg, Duitsland, van 27-29 september.


Geen nieuws missen? Abonneer je op de PRINTmatters nieuwsbrief.