Abonneren  Inloggen

Innovatie in veredeling tijdens KURZ LABEL WEEKS

15 september 2022

Tijdens het open huis event bij LEONHARD KURZ in het Duitse Fürth presenteert de onderneming hoogtepunten en innovaties voor de etiket- en verpakkingsindustrie gecombineerd met live demonstraties. De KURZ LABEL WEEKS zijn nog tot eind oktober te bezoeken.

Designers, brandmanagers, marketeers en beslissers bij grafische ondernemingen kijken altijd uit naar nieuwe mogelijkheden, om producten nog meer te laten opvallen en dus te verkopen, efficiency en naar mogelijkheden om duurzamer te produceren. Bij het Duitse KURZ organiseren ze van de zomer tot ver in de herfst de KURZ LABEL WEEKS in Fürth. In die periode kunnen label- en verpakkingsfabrikanten bij het bedrijf zelf kennismaken met toekomstige trends en innovatieve technologieën. Nog tot 28 oktober 2022 organiseert LEONHARD KURZ de KURZ LABEL WEEKS op het terrein van het hoofdkantoor van het bedrijf in Fürth.

Eigen vakbeurs

Het thema is ‘Engineering the Future of Embellishment’. Ofwel: hoe er gewerkt wordt aan de toekomst van veredeling. Met zijn eigen vakbeurs wil de fabrikant van decoratieve en functionele coatings en aanverwante machinesystemen zijn klanten, leveranciers en partners, evenals alle geïnteresseerden en persvertegenwoordigers, de mogelijkheid bieden om nieuwe machines te ontdekken, baanbrekende processen en duurzame oplossingen op locatie. ‘Na een lange periode tijdens de pandemie, waarin een persoonlijk contact met onze relaties bijna niet mogelijk was, is het voor ons belangrijk de draad weer op te pakken en de label- en verpakkingswereld te laten zien, dat wij de afgelopen twee jaar niet stil hebben gezeten. We willen de nieuwe mogelijkheden op het gebied van drukwerkveredeling weer live laten ervaren. Ook willen we vragen van onze relaties helder beantwoorden - bijvoorbeeld over complexe onderwerpen als duurzaamheid, want eerlijk gezegd is drukveredeling moeilijk online uit te leggen,’ zegt René Goossens, directeur van Leonhard Kurz Benelux B.V, over het grootschalige evenement.

Label en verpakking

Met de KURZ LABEL WEEKS toont de internationale drukveredelingsspecialist niet alleen zijn expertise als machinefabrikant, maar maakt hij ook indruk als aanbieder van holistische drukwerkveredelingsoplossingen. Op een oppervlakte van meer dan 400 vierkante meter presenteert KURZ innovatieve oplossingen voor oppervlakteafwerking in de label- en verpakkingssector, evenals een uitgebreide selectie van machines. Duurzaamheid speelt ook een belangrijke rol op het evenement - gerelateerde inhoud en initiatieven zullen in een aparte ruimte in Fürth worden gepresenteerd. Bezoekers kunnen niet alleen deelnemen aan de algemene demonstraties, maar indien nodig ook vooraf hun individuele gegevens insturen, zodat hun eigen producten live kunnen worden afgewerkt met behulp van de machines die op de beurs staan ​​opgesteld.

Diverse machines, waaronder de nieuwste digitale afwerkingssystemen KURZ DM-UNILINER 2D en DM-UNILINER 3D van KURZ-dochter Steinemann DPE, zijn live in actie te zien.

Uitgebreid assortiment en serviceportfolio

Bezoekers van de KURZ LABEL WEEKS kunnen verschillende machines op het gebied van hot stamping, cold transfer en digitaal printen in actie zien. Deze omvatten flexodruksystemen met de DISTORUN® enkelbeeld- en materiaalbesparende module, de nieuwste digitale afwerkingssystemen KURZ DM-UNILINER 2D en DM-UNILINER 3D van KURZ-dochter Steinemann DPE, evenals digitale printtechnologie van KURZ-dochter MPRINT met de MJET eco- en Monojet® 324-modules. Offsetdruk live demo’s met een cold transfer module en hot stamping op de GIETZ FSA 1060 Foil Commander ronden het uitgebreide beursconcept af. Van gedetailleerde decoratieve elementen tot volledige decoraties en haptische 3D-effecten, bezoekers krijgen een verscheidenheid aan afwerkingsopties voor labels te zien.

Gloednieuwe producten

Verder demonstreert het bedrijf ook zijn toekomstgerichte aanpak met gloednieuwe en unieke producten zoals de hot-stamping kwaliteit ECOFIN®, die slechts een 10 μm drager nodig heeft in plaats van een 12 μm drager, waardoor duurzaam en economisch werken mogelijk is. Maar onderzoek en ontwikkeling bij KURZ gaat nog verder: met de koude transferdecoratie KPS slim (patent aangevraagd) voor sheetfed toepassingen en KPW slim (patent aangevraagd) voor small web toepassingen, opent het bedrijf een volledig nieuw perspectief op het gebied van afwerking: met een ongelooflijk dunne drager van slechts 6 μm, zijn niet alleen aanzienlijke materiaalbesparingen mogelijk, maar levert het ook een aanzienlijke tijd- en kostenbesparing op voor de verwerker.

Beveiligingsoplossingen

De vakbeurs presenteert ook de nieuwe beveiligingsoplossingen die KURZ ontwikkelt in samenwerking met haar dochteronderneming SCRIBOS - bijvoorbeeld security labels met multi-level encryptie-algoritmen. Die bestrijden niet alleen vervalsing, grijze marktactiviteiten en overproductie effectief, maar bieden ook nieuwe mogelijkheden voor klantinteractie. Het Digitaal Product Paspoort wordt uitgereikt in samenwerking met KURZ Digital Solutions. Ook de afdeling thermotransfer krijgt een eigen afdeling. Dit toont hoe de innovatieve thermal transfer- en codeer ribbons - bijvoorbeeld voor de medische, farmaceutische en voedingsindustrie - veilige en betrouwbare productidentificatie mogelijk maken: van klassieke zwarte linten tot klantspecifieke speciale kleuren en beveiligingsoplossingen voor in de handel verkrijgbare labelprinters.

KURZ pakt flink uit door over de hele zomerperiode tot in de herfst de deur open te zetten voor belangstellenden. Het event KURZ LABEL WEEKS in Fürth bij Neurenberg loopt tot 28 oktober.

Inschrijven KURZ LABEL WEEKS

Voor een bezoek aan de inhouse-beurs is voorafgaande aanmelding vereist. Geïnteresseerden kunnen een vrije datum kiezen in de beurskalender op de website, die vervolgens per e-mail wordt bevestigd. KURZ biedt ook een digitaal platform aan, waarop de tentoongestelde machines en producten kunnen worden bekeken - een extra service voor iedereen die tijdens de beursperiode niet persoonlijk naar Fürth kan komen. Afspraken plannen kan via https://labelweeks.kurz-graphics.com/.

Dit artikel wordt je aangeboden door KURZ. Het verscheen eerder in PRINTmatters 5. Het magazine ook ontvangen? Neem een proefabonnement en kies voor nazending!