Abonneren  Inloggen

Stora Enso verkoopt Maxau papierfabriek aan eigenaar Lidl en Kaufland

14 september 2022

Stora Enso heeft gisteren bekendgemaakt dat het een overeenkomst heeft getekend om zijn Maxau-papierproductielocatie in Duitsland en alle gerelateerde activa af te stoten aan Schwarz Produktion, onderdeel van Schwarz Group, een van de grootste retailers ter wereld. De ondernemingswaarde bedraagt ​​circa EUR 210 miljoen. De sluiting wordt uiterlijk begin 2023 verwacht, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties.

Deze transactie maakt deel uit van het eerder aangekondigde plan om vier van de vijf papierproductielocaties van Stora Enso af te stoten. In lijn met zijn strategie ligt de focus van Stora Enso op het groeipotentieel op lange termijn voor zijn hernieuwbare producten in verpakkingen, bouwoplossingen en innovaties op het gebied van biomaterialen.

‘We zijn erg blij met deze overeenkomst, omdat we daarmee ons doel bereiken om de Maxau-site en haar medewerkers een duurzame toekomst op lange termijn te bieden. We zullen doorgaan met het desinvesterings-proces voor de resterende drie papieren activa; Nymölla, Hylte en Anjala’, zegt Seppo Parvi, CFO en Head of Paper Division bij Stora Enso.

Plan om de papierproductie voort te zetten

Schwarz Produktion zal naar verwachting begin 2023 eigenaar worden van de Maxau-site. Het plan van Schwarz is om de papierproductie op de site voort te zetten en de 440 medewerkers van de fabrieksorganisatie in Maxau zullen deel uitmaken van de transactie. Stora Enso zal de Maxau-site blijven exploiteren en haar klanten van supergekalanderd papier (SC) blijven bedienen tot de transactie is afgerond.

Stora Enso is flink in beweging. Vorige week werd bekend dat het bedrijf De Jong Packaging Group voor ruim 1 miljard Euro heeft overgenomen.

Lees meer op de website van Stora Enso.

Afbeelding: Stora Enso


Geen nieuws missen? Abonneer je op de PRINTmatters Nieuwsbrief.