Abonneren  Inloggen

Liers familiebedrijf Antilope De Bie Printing blaast 100 kaarsjes uit

12 september 2022

Antilope De Bie Printing, de familiedrukkerij van Bart en Johan De Bie, blies afgelopen week 100 kaarsjes uit. 4 generaties lang drukken de ‘Biekes’ al alle soorten commercieel drukwerk voor klanten in binnen- en buitenland. Vooral de laatste 20 jaar ligt de nadruk steeds meer op high-end drukwerk voor klanten over de hele wereld.

100 jaar geleden startte overgrootvader Joseph De Bie met zijn 3 zonen Koen, Gust en Jean, Drukkerij De Bie aan de Maasfortbaan te Lier. Sindsdien hebben grootvader Koen, vader Jef en nu ook Bart en Johan De Bie de drukkerij verdergezet en uitgebreid. In 2002 verhuisde de drukkerij van Lier naar de huidige site in Duffel. 20 jaar, 5 overnames en 3 uitbreidingen later is de kleine drukkerij van weleer een gezellige drukke bijenkorf geworden. ‘Onze drukkerij is altijd een referentie geweest in Lier en omstreken’, vertelt CEO Bart De Bie. ‘Onze overgrootvader, grootvader en vader hebben zich altijd omringd met capabele mensen met een hart voor print. De onverdeelde focus op kwaliteit, innovatie en klanttevredenheid is ons met de paplepel ingegeven. Daardoor is onze naam steeds verder bekend geraakt.

Innovatie

Tegenwoordig zien we vaak klanten van de UK, Amerika en Azië die bij ons in de drukkerij hun ‘Goed voor druk’ komen geven.’ ‘Innovatie is extreem belangrijk voor ons’, vult Johan De Bie aan. ‘We investeren voortdurend in de nieuwste machines en druktechnieken, en in R&D om de allerhoogste kwaliteit uit onze machines te halen. Hier gaan we heel ver in. Een mooi resultaat hiervan is flux, onze unieke zelf ontwikkelde en geperfectioneerde druktechniek waarmee we nu ook op ongestreken papier dezelfde kleurintensiteit én scherpte bieden als op gestreken papier. Dat is uniek in onze sector, zelfs op mondiaal niveau.’

‘Wij geloven zeer sterk in de kracht van print’

Op de vraag waar de toekomst van drukwerk en Antilope De Bie Printing ligt, klinkt het unaniem: ‘We leven in een haastige wereld waar we platgegooid worden met vluchtige reclameboodschappen. Drukwerk wordt meer dan ooit een manier om jezelf van dit soort boodschappen te onderscheiden. Persoonlijke boodschappen en creatieve concepten op unieke drukwerken maken een grotere impact dan de zoveelste online advertentie of nieuwsbrief in je mailbox. Wij geloven zeer sterk in de kracht van print. Daarom blijven we investeren. Elke dag opnieuw.’

Op de website van Antilope De Bie is de uitgebreide geschiedenis van het bedrijf te bekijken. Het bijzondere jubileum is afgelopen weekend samen met alle medewerkers uitgebreid gevierd.


Geen nieuws missen? Abonneer je op de PRINTmatters Nieuwsbrief,