Abonneren  Inloggen

Papierfabriek Folding Boxboard Eerbeek B.V. maand lang dicht

2 september 2022

Papierfabriek Folding Boxboard Eerbeek B.V.zal vanaf half september een maand lang de productie stilleggen. De reden hiervoor is de ombouw en renovatie van diverse onderdelen van de fabriek, waarmee een grote besparing op aardgas bereikt kan worden.

‘Vanaf 13 september starten wij met de ombouw en renovatie van diverse onderdelen in onze fabriek. Een investering voor de toekomst van onze fabriek, waarbij wij direct na afronding van dit project minimaal 5% verbruik aan aardgas gaan besparen,’ zo meldt het bedrijf op social media. ‘In dit zorgvuldig voorbereide project houden wij goed rekening met onze omgeving en zullen overlast tot een minimum proberen te beperken.’

Folding Boxboard is al 350 jaar gevestigd in Eerbeek. Volgens het artikel in De Stentor waarnaar het bedrijf verwijst, worden er diverse essentiële onderdelen in de fabriek vervangen. Zo zal de perspartij vervangen worden door een schoenpers. Ook krijgt de infraroodbrander een upgrade. Verder wordt er extra meerdaags onderhoud uitgevoerd. Er zal met 250 tot 300 mensen van externe bedrijven 25 dagen lang, 24 uur per dag doorgewerkt worden. Over de sluiting is vroegtijdig met klanten gecommuniceerd, aldus Peter Hommel, manager marketing en communicatie bij FBE. ‘We hebben daarom extra geproduceerd, zodat zij de voorraden op peil hebben.’

Lees het volledige artikel hier (De Stentor Premium artikel).

(Foto: Folding Boxboard Eerbeek B.V.)