Abonneren  Inloggen

Agfa introduceert gepatenteerde inkjetprintoplossing voor leer

2 september 2022

Ondernemers in de leerindustrie en leveranciers van leerservices die hun aanbod willen uitbreiden en de trends voor willen blijven, kunnen tijdens de SIMAC TANNING TECH-beurs in Milaan (20-22 september) bij Agfa terecht. De inkjet-experts van het bedrijf introduceren daar de nieuwste versie van Alussa, een unieke printoplossing voor echt leer.

Meer dan ooit zijn mensen op zoek naar producten die hun persoonlijkheid uitdrukken. Alussa stelt fashion-forward merken in staat om in te spelen op de groeiende vraag naar gepersonaliseerd leer. De inkjetprinttechnologie biedt de mogelijkheid om elk volume, elk ontwerp en elke kleur op elk moment te produceren.

Het gepatenteerde Alussa inkjetprintsysteem voor het decoreren van echt leer is het aanbrengen van een inktlaag tussen verschillende coatinglagen. Agfa heeft dit proces geoptimaliseerd en geïndustrialiseerd door alle betrokken componenten te synchroniseren. Er is de printer zelf, die uniek is aangepast aan leer, een speciale UV LED-inktset die de beste is in zijn klasse op het gebied van veiligheid, kleurbeheersoftware om kleurconsistentie overal te garanderen, en workflowsoftware om de productie aan te sturen, te beheren en te bewaken. Daarnaast heeft industriepartner TFL speciale basis- en topcoatings ontwikkeld om topprestaties te garanderen.

Fotorealistische prints op echt leer

‘Onze met EDP bekroonde Alussa-inkjetprintoplossing zorgt voor een echte synergie tussen leer en inkt’, zegt Dieter Jancart, Business Segment Manager Alussa. ‘Deze is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de leerindustrie en produceert verbluffende fotorealistische prints op echt leer in elke kleur, terwijl de flexibiliteit en wrijfweerstand van het leer behouden blijft – tot 100.000 droge buigingen. Ons gepatenteerde proces om inkt aan te brengen op echt leer dat al één of meer coatinglagen heeft en het vervolgens af te werken met een of meer coatinglagen, is de enige manier om zo'n hoge kwaliteit te bereiken.’

Op Agfa's SIMAC-stand zullen bedrukte lederen huiden, evenals volledig afgewerkte applicaties geproduceerd door huidige Alussa-gebruikers, waaronder handtassen en schoenen, te zien zijn. Meer informatie op www.agfa.com/alussa.

(Foto: Agfa)