Abonneren  Inloggen

Bijna 350 inschrijvingen voor KVK Innovatie Top 100

31 augustus 2022

Voor de 17e editie van de KVK Innovatie Top 100 hebben zich bijna 350 ondernemers aangemeld. Onder de inzendingen bevinden zich diverse innovaties uit de grafische branche. De uiteindelijke Top 100 wordt op 4 oktober bekendgemaakt.

KVK presenteert ieder jaar de KVK Innovatie Top 100, met als doel te laten zien waartoe het Nederlandse mkb in staat is. Alle Nederlandse innovatieve ondernemers uit het midden-en kleinbedrijf en stichtingen kunnen zich inschrijven. Voorwaarden voor deelname zijn dat het een innovatief product of dienst betreft dat al met succes op de markt is gebracht en dat de onderneming of stichting is ingeschreven bij KVK. De innovaties worden beoordeeld op verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet, impact voor de gebruiker(s), originaliteit en groeipotentie. Inmiddels zijn alle inzendingen online te bekijken en daartussen bevinden zich ook een aantal innovaties uit de grafische wereld de sign- en verpakkingsbranche.

Een aantal van die innovaties:

  • Bloom Your Life - Plantbare jaarkalender
  • deBesteEHBOdoos - Kartonnen EHBO-doos
  • My Art Supplies - Schetsboek
  • CYCLUPS - “Plantastiq (PLQ)” non-plastic van restafval van graan(stammen).
  • Superdoos BV - Online maatwerk kartonnen dozen
  • Havel - Circulware voedselverpakkingen
  • Sflex Sign Software BV - De Inhaker, herbruikbare display standaard
  • Buro BIG - Digiwand

In september worden door expertpanels voor de verschillende sectoren de nominaties voor de KVK Innovatie Top 100 beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en groei(ambitie). Uit de 100 finalisten wordt uiteindelijk één winnaar gekozen die op 30 november bekend zal worden gemaakt. De winnaar mag zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van het land noemen. Bekijk alle inschrijvingen in de “Innovatie-etalage”.