Abonneren  Inloggen

‘Techniek en drukken zit in de genen’

16 augustus 2022

De populariteit van de boekdruk/hoogdruk techniek, nu vaak aangeduid in het Engelse ‘letterpress’ nam de afgelopen jaren een enorme vlucht, vanwege het persoonlijke en unieke karakter. Ondernemer, ontwerper en drukker Tiny Risselada houdt van techniek. ‘Het zit in de familie. Mijn vader sleutelt altijd aan oude auto’s.

‘De eerste keer dat ik die Heidelberg aanraakte, voelde als thuiskomen,’ zegt Tiny. Haar onderneming Letterpers in Amersfoort was in 2009 een van de eerste die de revival van boekdruk/hoogdruk voor mooi persoonlijk drukwerk signaleerde. In 2020 nam ze de complete drukkerij over, waar ze tot dan veel meewerkte. Nu staat ze vaak zelf aan een van de vijf Heidelberg degelpersen in haar ook in 2020 geopende Stadsatelier, gevestigd naast haar Letterpers-winkel.

In PRINTmatters 5, die volgende week op de deurmat ligt, vind je o.a. een uitgebreid interview met Tiny. Nog geen abonnee? Neem een proefabonnement!