Abonneren  Inloggen

We zijn veel aardiger en verstandiger als we beslissingen nemen op papier, blijkt uit onderzoek

15 augustus 2022

MT/Sprout publiceerde vandaag een artikel over twee Amerikaanse en Chinese onderzoekers die beweren dat mensen op papier ‘deugdzamere’ keuzes maken dan digitaal. Uit hun experimenten blijkt o.a. dat mensen gezondere keuzes maken van papieren menukaarten en dat ze meer bereid te doneren aan goede doelen als ze een papieren donatieformulier invullen.

Universitair hoofddocenten Maferima Touré-Tillery (Kellogg School of Management aan de Amerikaanse Northwestern University) en Lili Wang (School of Management aan de Chinese Zhejiang University) voerden tien experimenten uit in de VS en China. Daaraan deden zo’n 2500 volwassenen en studenten mee.

Er waren grote verschillen in de resultaten. Zo was 20% van de ondervraagden die op papier de vraag kreeg te doneren aan een non-profitorganisatie bereid dit te doen. Bij de ondervraagden die dit op een tablet deden was de bereidheid 7,3 procent. Van een papieren menukaart koos bijna 72% van de deelnemers voor een gezond voorgerecht, van een tablet was dit 36%.

In haar artikel gaat auteur Karin Swiers verder in op het onderzoek en de redenen waarom we op papier andere beslissingen nemen dan digitaal. Lees het volledige artikel hier.