Abonneren  Inloggen

Stembussen geopend voor European Carton Excellence Award en Pro Carton's Young Designer Award

11 augustus 2022

Pro Carton, de Europese vereniging voor karton- en kartonfabrikanten, roept het publiek op om hun stem uit te brengen en te helpen de winnaars van de publieksprijs te selecteren in de 2022 European Carton Excellence Award (ECEA) en Pro Carton Young Designers Award (PCYDA).

Stem op jouw favoriete verpakkingsconcepten

Er kan nu gestemd worden voor de European Carton Excellence Public Award (ECEA). Als de leidende wedstrijd voor het ontwerpen van duurzame verpakkingen op het continent, erkent de prijs het creatieve werk en de industriële expertise van kartonfabrikanten en -verwerkers.

WestRock won vorig jaar de Publieksprijs met zijn Smarties Giant Hexatube. Het ontwerp is volledig gemaakt van karton, ter vervanging van de plastic dop en plastic krimpafdichting in de vorige Smarties-verpakkingen. Daarmee kan meer dan 100 ton plastic per jaar bespaard worden. De verpakking is één van WestRock's technisch meest moeilijk te produceren verpakkingen vanwege de hoge mate van snij- en rilnauwkeurigheid. Die zorgt ervoor dat het product in de fabriek constant met hoge snelheid kan worden gevuld en dat de verpakking veilig afgesloten is.

De Smarties Giant Hexatube van WestRock, vorig jaar winnaar van de publieksprijs

Selecteer de winnende Young Designers van dit jaar

Er kan ook gestemd worden voor Europa's toonaangevende jaarlijkse wedstrijd voor jong talent voor verpakkingsontwerp, de Pro Carton's Young Designers Award (PCYDA), die studenten oproept om creatieve kartonconcepten te ontwerpen en te creëren in vier categorieën: Eten en drinken, Creatieve karton-ideeën, Duurzaamheid en Anders.

De PCYDA heeft dit jaar meer dan 830 inzendingen van meer dan 100 universiteiten en hogescholen in heel Europa ontvangen. Daarmee is het record van 2021 verbroken. De jury was enorm onder de indruk van de creativiteit en innovatie van de inzendingen, evenals de professionele presentatie van de video's die bij elk ontwerp werden ingezonden. Uit de beste 25 ontwerpen kan het publiek nu hun favoriet kiezen.

Stemmen kan tot vrijdag 26 augustus

Je kunt voor zowel de European Carton Excellence Awards als de Pro Carton Young één keer per inzending stemmen, met in totaal drie beschikbare stemmen. Stemmen kan tot vrijdag 26 augustus. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens een Awards Gala op 15 september in Krakau, Polen.

Over de kwaliteit van de inzendingen van dit jaar zei Winfried Muehling, General Manager van Pro Carton: ‘Ik was echt onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen voor de European Carton Excellence Award en de Pro Carton Young Designers Award! Zoveel inzendingen scoorden hoog op de toekenningscriteria; van uitstraling en creativiteit tot bescherming en authenticiteit. We zouden graag zien dat het grote publiek ons ​​helpt bij het bepalen van de winnaar van de publieksstemming door hun favoriet te selecteren en kijken ernaar uit om de winnende inzendingen in september aan te kondigen!’

Bezoek voor meer informatie en om jouw stem uit te brengen in de European Carton Excellence Award (ECEA) en Pro Carton Young Designers Award (PCYDA) van dit jaar, de Pro Carton-website. Binnenkort kun je daar ook stemmen op de Pro Carton Student Video Award.