Abonneren  Inloggen

Opleiden bevordert efficiency

4 augustus 2022

Trainingen vormen een belangrijk deel van het VIGC-aanbod. Het is een uitstekende manier om in korte tijd kennis en inzicht met een groep te delen. De grafische trainingen bij VIGC zijn van een hoog niveau en behandelen verschillende grafisch-technische onderwerpen. Halfjaarlijks wordt het aanbod geüpdatet en regelmatig worden nieuwe onderwerpen toegevoegd.

Het VIGC open trainingsaanbod wordt halfjaarlijks geüpdatet en bestaat uit online en fysieke trainingen. Deze laatste worden aangeboden in Turnhout (BE, VIGC-kantoor), Gent (BE, FourPees kantoor) en Haarlem (NL, Printmedianieuws kantoor). Bij ons geen softwareopleidingen maar wel grafisch inhoudelijke trainingen en workshops. Deze worden gegeven door onze VIGC-consultants of door professionals die zich via ons netwerk engageren. Naast een vast aanbod dat jaarlijks terugkeert, bieden wij ook regelmatig nieuwe thema’s en trainingsvormen aan. Onze trainingen kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels worden gegeven.

Trainingen op maat

Kunt u uw gading niet vinden in onze open trainingen? U heeft misschien een specifieke vraag die voortkomt uit uw bedrijfscontext? Of u wilt een aantal opleidingen in een heus opleidingsplan steken? Geen probleem want wij zijn flexibel en proberen ons altijd aan te passen aan uw specifieke vraag. Indien wij denken externe specialisten nodig te hebben om uw vraag in een training nog beter te beantwoorden, dan kunnen wij putten uit ons groot netwerk van internationale specialisten.

Inhouse trainingen

Soms is het voor u handiger om trainingen niet extern maar in de eigen bedrijfscontext te organiseren. Geen probleem! Onze trainers kunnen zich verplaatsen naar uw bedrijf en de training inhouse geven. Wij maken hiervoor graag een offerte op maat.

Scan de QR-code en bekijk de VIGC-agenda

Lerende netwerken

‘Lerende netwerken’ is één van de vaste formats waarmee we samen met onze technologiepartners Sirris/Agoria én met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen, ondersteuning bieden aan Vlaamse bedrijven. In deze formule worden in kleine groep (tot maximaal 15 deelnemers) bewezen innovaties op vlak van bedrijfsvoering en technologie verkend. Dit moet inzicht verschaffen, oriëntaties bieden en kan een opstap naar implementatie inhouden.

Masterclasses

Laat je informeren en inspireren door domeinexperts. Een Masterclass bestaat uit twee delen. In een eerste deel gaan we theoretische en praktische kennis delen. Belangrijk om mee te geven, is dat we maximaal op interactie inzetten. In deel twee focussen we dan op echte praktijkvoorbeelden door domeinexperts die we uitnodigen om jou te inspireren om de volgende stap in het innovatieproces van jouw onderneming te zetten.

Nieuwe training Digitale Print Operator (DPO)

De job van een Digital Print Operator (DPO) is complex, afwisselend en hightech! Tien jaar na de eerste DPO-training is een nieuwe, uitgebreidere en modulaire versie beschikbaar. Na grondige analyse bij diverse printmedia bedrijven en leveranciers stelde VIGC i.o.v. GRAFOC de nieuwe modulaire training ‘Digitale Print Operator’ samen. Vanaf dit voorjaar worden de eerste sessies ingericht, zowel incompany als in open aanbod. Goed inzicht in het grafische productieproces is onontbeerlijk! Een gemotiveerde digitale printoperator heeft voldoende achtergrond om de job vlot en kwalitatief te kunnen uitvoeren. De technologie begrijpen, een duidelijk inzicht hebben over de materialen en weten wat er na het printen qua afwerking moet gebeuren, voorkomt dure fouten.

What’s in it for you?

Met deze training breng je extra kennis bij je medewerker en jouw productieproces. Je verhoogt de betrokkenheid van je medewerker waardoor de kwaliteit stijgt. We delen kennis over de verschillende prepress- en printtechnologieën en we bespreken de valkuilen zodat je printoperator beter begrijpt wat en waar het kan misgaan in het productieproces.

Hoe gaan we te werk?

Na een intake/screening beslissen we in overleg op welke aspecten van het productieproces wordt ingezet. Door het modulair opbouwen van de training kan er op maat en in functie van jouw behoeften een specifiek programma opgesteld worden.

  • Prepress Wat gebeurt er met de data en hoe fouten te onderscheiden
  • Printtechnologie Inzicht over de verschillende printtechnologieën, inclusief inkten/toners
  • Materialen Welke worden gebruikt en waarop letten bij gebruik in productie van deze materialen?
  • Kleur & standaardisatie Wat is kleur en wat zijn de aandachtspunten hierbij?
  • Inline en nearline afwerking Wat zijn de mogelijkheden en vereisten voor allerhande afwerkingsmethoden?
  • Toepassingen Welke printtechniek voor welke toepassing? Van variabele data in commercial print tot large format printtechnologie en toepassingen
  • Duurzaamheid Ecologische bedenkingen en tips & tricks rond het omgaan met materialen en verbruiksgoederen

Wat kan je concreet verwachten?

Ervaren VIGC-consultants voeren deze training uit in jouw bedrijf en staan in voor een kwalitatieve training op mensenmaat. We starten vanuit een theoretisch model waar we al snel met veel praktijkvoorbeelden aan de slag gaan. Je kan meerdere deelnemers laten deelnemen en de training kan flexibel en rekening houdend met jouw productieplanning worden opgezet.

Voor wie?

Deze opleiding richt zich op wie actief is binnen de digitale print sector, large format, print & sign, ... Werknemers uit deze verschillende sectoren kunnen deze opleiding volgen, zowel op vraag van de werkgever of op eigen initiatief. Door de modulaire opbouw is deze training geschikt voor beginnende als meer ervaren operatoren.

Info & inschrijven: info@vigc.be | www.vigc.be | Tel +32 14 403 990

Dit artikel wordt je aangeboden door VIGC. Het verscheen eerder in ons magazine PRINTmatters 4. Wil je het magazine nabestellen? Neem een proefabonnement en kies voor nalevering!