Abonneren  Inloggen

Koenig & Bauer Group maakt halfjaarcijfers bekend

3 augustus 2022

De Koenig & Bauer Group kan terugkijken op een uitdagende eerste helft van 2022 maar staat er goed voor, zo meldt het bedrijf bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers.

‘Ondanks alle huidige onzekerheden en tijdelijke effecten, zijn we in meerdere opzichten goed gepositioneerd en blijven we ons bedrijfsmodel strategisch afstemmen op de groeiende markt voor verpakkingen’, zegt Dr. Andreas Pleßke, Chief Executive Officer van Koenig & Bauer. ‘Onze eindmarkten, die zich voornamelijk richten op de voedings-, dranken-, farmaceutische en cosmeticasectoren, zijn gezond.’

De bedrijfsprestaties worden nog steeds zwaar beïnvloed door de pandemie, knelpunten in de toeleveringsketen en de daarmee samenhangende stijging van de kosten van materialen en energie. Nieuwe bestellingen stegen met ongeveer 13% tot € 692,9 miljoen in de eerste helft van het jaar. Met € 491,8 miljoen is de omzet bijna volledig onveranderd ten opzichte van het voorgaande jaar, met een opeenvolgende verbetering per kwartaal, zo meldt Koenig & Bauer.

(Foto ter illustratie)