Abonneren  Inloggen

KVGO in gesprek met minister voor Klimaat en Energie over impact energiecrisis op grafische bedrijven

14 juli 2022

Op 30 juni jl. ging het KVGO rechtstreeks in gesprek met minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten over de energiecrisis en de impact hiervan op de grafische bedrijven, zo meldt het KVGO op zijn website.

Tijdens dit overleg werd besproken dat KVGO-leden zich enerzijds grote zorgen maken over de beschikbaarheid van gas, elektriciteit en brandstof, de exorbitante prijssetting; alsook de grote onzekerheid over prijsfluctuaties.

Tijdens het overleg gaf de minister ook toelichting bij de scenario’s die zijn uitgewerkt om energie-intensieve bedrijven tijdelijk van het energienet af te sluiten. In dat geval zullen ook enkele papier- en pulpproducenten gedwongen worden om hun productie al dan niet gedeeltelijk te verminderen of stil te leggen. Met natuurlijk grote gevolgen voor de gehele sector.

Het KVGO stuurde daarom een brief aan de minister van Economische Zaken en de minister voor Klimaat en Energie. Hierin wordt het kabinet opgeroepen om een lange termijn beleid te ontwikkelen dat onder andere de ondernemers in de grafische sector perspectief biedt. Ook pleit het KVGO voor ondersteuning van energie-intensieve bedrijven door de overheid. De brief is te downloaden op de website van het KVGO.