Abonneren  Inloggen

Xerox topman John Visentin overleden

30 juni 2022

Xerox Holdings Corporation heeft bekendgemaakt dat Vice Chairman en Chief Executive Officer John Visentin dinsdag op 59-jarige leeftijd onverwacht is overleden door complicaties als gevolg van een aanhoudende ziekte.

‘Wij zijn diep bedroefd door het vroege overlijden van John en betuigen onze oprechte deelneming aan zijn vrouw, zijn vijf dochters en zijn familie,’ zo meldt het bedrijf in een verklaring. ‘Sinds hij in mei 2018 bij Xerox kwam werken, was John een visionair leider die het bedrijf door ongekende tijden en uitdagingen loodste. Zijn strategie, die bekend en gerespecteerd is in de hele branche, verzekerde de prominente positie van Xerox op het gebied van kantoor- en productieprinttechnologie en bouwde het bedrijf uit met het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor diverse uitdagingen. John was gepassioneerd door zijn personeel en een inclusieve leider die bekend staat om zijn “One Boat, One Team"-oproep tot actie en mentaliteit.’

‘Sinds hij in mei 2018 bij het bedrijf kwam, heeft John Xerox vooruit geholpen,’ zei James Nelson, voorzitter van de raad van bestuur van Xerox. ‘John's drive, energie en toewijding aan het bedrijf en zijn klanten, partners en medewerkers zullen enorm worden gemist.’

Steve Bandrowczak, President en Chief Operations Officer bij Xerox sinds 2018, zal fungeren als interim-CEO.