Abonneren  Inloggen

Sylvaphane Plastics blij met Oekraïense medewerkers

29 juni 2022

Familiebedrijf Sylvaphane Plastics in het Groningse Tolbert bewandelt in deze tijd van personeelsschaarste een alternatief pad om aan geschikte medewerkers te komen. Het bedrijf heeft sinds een aantal maanden elf Oekraïense vluchtelingen in dienst en is heel blij met de nieuwe medewerkers. ‘Ze worden steeds meer onderdeel van het team.’

Het bedrijf, dat in 1952 oorspronkelijk werd opgericht als groothandel in papier, levert bedrukte en onbedrukte folies voor de verpakking van levensmiddelen. Onder de nieuwe medewerkers bevinden zich een voormalig logistiek medewerker en een manager van een supermarktconcern die haar man en zoon in Oekraïne moest achterlaten. ‘We zijn een land van hard werken. En we zijn heel blij met de kans die we hier in Nederland van jullie krijgen. En met de kans die we hierin dit bedrijf krijgen’, zo vertelt zij in een interview met Dagblad van het Noorden.

Interne scholing en taalvaardigheidstraining

‘De nieuwe medewerkers zijn ontzettend gemotiveerd’, zo vertelde Karin van Dienst, manager Strategie en Ontwikkeling van Sylvaphane Plastics in hetzelfde artikel. ‘Ze werken heel graag en daarmee heb je de helft al gewonnen. Natuurlijk is er veel begeleiding nodig. Ze vinden het lezen van de orderbonnen lastig en ze hadden uitleg nodig over de werkzaamheden en het machinepark. Afhankelijk van welke taal ze spreken, worden ze ingewerkt door collega’s die Engels, Pools of Russisch spreken.’ D.m.v. interne scholing op de vloer en taalvaardigheidstraining elders worden de nieuwe medewerkers klaargestoomd voor een job binnen het bedrijf. ‘Het levert ons natuurlijk werknemers op, maar wij vinden ook dat we iets moeten voor deze mensen’, aldus van Diest.

De huidige editie van PRINTmatters staat helemaal in het teken van de (krapte op de) arbeidsmarkt. Wil jij deze editie ook ontvangen? Neem dan een proefabonnement en kies voor nazending.

Neem een proefabonnement