Abonneren  Inloggen

Staking ophanden bij Agfa

23 juni 2022

Op dinsdag 28 juni zal er een stakingsactie plaatsvinden bij Agfa. De vakbonden van de groep hebben dit aangekondigd, omdat ze vinden dat er niet naar hun klachten wordt geluisterd, zo meldt De Tijd.

De actie is gericht op een ‘waardige toekomst’, aldus de vakbonden. Twee weken geleden dreigden zij al met acties. De bonden dienden daarvoor een stakingsaanzegging in. Die verloopt maandag. De bonden zeggen dat de directie geen reactie heeft gegeven.

Verkooppraatje

Aan De Tijd melden de vakbonden: ‘We vroegen overleg en de kans om mee te zoeken naar oplossingen, maar kregen een verkooppraatje van de CEO. Onze directie verwart het begrip 'communicatie' met het begrip 'overleg'.'

Werkdruk

De Tijd meldt dat de werkdruk bij het bedrijf steeds zwaarder zou worden, de flexibiliteit hyper en de goesting steeds minder. ‘De bonden richten zich op de efficiëntie-oefeningen die momenteel lopen met de hulp van externe consultants, en op sporadische ontslagen die in verschillende afdelingen hebben plaatsgevonden.’

Offsetdivisie

Ook wil men duidelijkheid over de geplande verkoop van de offsetdivisie, die invloed heeft op 187 medewerkers van de groep.

Bron: De Tijd