Abonneren  Inloggen

Azonprinter betreedt Benelux met DTF-UV printers

22 juni 2022

Azonprinter, een in Kroatië gevestigde fabrikant van digitale printers, werkt samen met ALSO, een Europese technologieleverancier, om A3-formaat DTF- en DTF UV-printers op de Benelux-markt te brengen.

DTF-UV

Azon brengt een nieuw ontwerp in het DTF- en DTF UV-domein. DTF-technologie dient nu als een vervanging voor de DTG. Volgens Azon is DTF-UV een wereldwijd succes en is het toepasbaar op oneffen oppervlakken die met een klassieke UV-printer niet bereikt kunnen worden.

Geen voorbehandeling

Door de nieuwe samenwerking kunnen ook kleinere tot middelgrote bedrijven profiteren van deze technologieën. Het zal volgens Azon nieuwe kansen voor hen openen, vooral omdat de DTF-technologie geen voorbehandeling van de kleding vereist. Ook biedt Azon neonkleuren biedt die fluorescerend zijn en is DTF UV waterbestendig en biedt het een breed scala aan toepassingen.

Versterken

‘Deze samenwerking zal onze positie op de markt versterken. Door de DTF naast de DTF UV-printers te introduceren, zullen eindgebruikers profiteren van het bieden van voorheen onmogelijke oplossingen aan hun klanten’, aldus M.Sc.El.Eng., Mladen Roško, CEO van Azonprinter.

Transform2Perform

Jeroen Branders, ALSO Group Lead CoC Graphics & 3D Printing: ‘Als marktleider in de grafische en grote printbusiness zijn we zeer verheugd het Azon-productassortiment aan ons portfolio toe te voegen. We zullen een verdere toegevoegde waarde bieden aan onze partners in de grafische industrie, maar ook aan de Value Added Resellers (VAR's). Ons motto “Transform2Perform” komt echt tot leven met een partnerschap als dit, waarbij we onze klanten state-of-the-art technologie bieden waarmee ze hun bedrijf kunnen laten groeien en schalen.’