Abonneren  Inloggen

Studenten ontwerpen postzegels koning Willem I

21 juni 2022

PostNL heeft een nieuw postzegelvel uitgegeven, ter gelegenheid van het 250e geboortejaar van de eerste koning uit het huis Oranje-Nassau: Willem I (1772-1843).

In 1815 werd Prins Willem Frederik uitgeroepen tot koning Willem I van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Op de postzegels staan portretten van hem en zijn echtgenote Wilhelmina van Pruisen, naast een afbeelding van het stadspaleis in Fulda.

Studenten ArtEZ

Het ontwerp van de postzegels is gemaakt door studenten Graphic Design van ArtEZ, University of the Arts in Zwolle. Aan het project deden in totaal 40 studenten mee, met elk hun eigen inbreng in het eindresultaat. Er is individueel gewerkt en in groepjes van wisselende samenstelling, met begeleiding door docenten van ArtEZ.

Spotlight

‘Aan de beelden is een structuur toegevoegd met een pastelachtig effect, als verwijzing naar de grote belangstelling van koning Willem I voor de kunsten’, aldus Lois Barendse, een van de studenten uit het project. ‘Deze structuur brengt ook meer diepte in het beeld. Door het lichtere blauw lijkt het alsof er een spotlight op de onderwerpen staat. Daardoor krijgt het iets verhevens.’

Verkrijgbaarheid

Het postzegelvel 250 jaar koning Willem I telt 6 postzegels in 3 verschillende ontwerpen, met de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn verkrijgbaar bij de Bruna-winkels en via de webshop.

Bron: PostNL