Abonneren  Inloggen

Fujifilm neemt UNIGRAPHICA over

10 juni 2022

Fujifilm Corporation kondigt aan dat het een overeenkomst heeft ondertekend om UNIGRAPHICA AG (hoofdkantoor in Ruggell, Liechtenstein) over te nemen. Unigraphica is een systeemintegrator die al meer dan 37 jaar actief is in Liechtenstein en gespecialiseerd is in het leveren van op maat gemaakte inkjetprintsystemen.

De deal zal naar verwachting later deze maand afgerond worden. Het bedrijf wordt een volledige dochteronderneming van Fujifilm en heet vanaf 1 juli FUJIFILM UNIGRAPHICA AG.

Fujifilm Integrated Inkjet Solutions

Met de overname breidt Fujifilm Integrated Inkjet Solutions uit in Europa. De divisie werkt in verschillende industrieën om oplossingen te leveren voor productieprocessen met grote volumes via geïntegreerde inkjetprintsystemen. Fujifilm's inkjetsysteemtechnologieën en -producten, samen met Unigraphica's ervaring en integratiemogelijkheden, zullen volgens het bedrijf toonaangevende oplossingen en ondersteuning bieden aan klanten.

Verheugd

‘We zijn verheugd dat de kennis, expertise en sterke reputatie van Joseph Schweiger en het hele Unigraphica-team zich bij ons voegen’, zegt Greg Balch, verantwoordelijk voor Fujifilm Integrated Inkjet Solutions-activiteiten in Noord-Amerika en Europa. ‘Ik ben ervan overtuigd dat deze toevoeging onze bedrijfsuitbreiding zal ondersteunen en versnellen.’

Enthousiast

‘Door deze overname zullen de diensten van Unigraphica worden versterkt met Fujifilm's portfolio van inkjetprinttechnologie’, aldus Joseph Schweiger, CEO van Unigraphica. ‘We zijn enthousiast over de extra middelen en de toegang tot nieuwe inkjetprintoplossingen die Unigraphica klanten kan bieden door lid te worden van de Fujifilm-groep.’