Abonneren  Inloggen

‘Minder doen en toch meer omzet’

2 juni 2022

Tijdens de Vakdag Print & Sign 2022 op 24 mei in het NBC in Nieuwegein vertelde Philip Cremers, sales manager Benelux bij Four Pees, over het belang van automatisering van het grafische productieproces.

Cremers gaf aan dat je de black box, zoals automatisering vaak nog wordt beschouwd, om moet zetten in een transparant systeem. ‘Daarmee creëer je meer omzet door minder te doen.’ Hij benoemde diverse valkuilen en de daarvoor beschikbare oplossingen die zorgen voor een betere klantervaring, minder papierwerk, een in één keer goed product met een korte doorlooptijd met klantloyaliteit als gevolg.

Philip Cremers, sales manager Benelux bij Four Pees, tijdens de Vakdag

Proces zonder manuele handelingen

De Belgische onderneming die zich ontwikkelt als system integrator levert hun expertise aan veel grafische bedrijven waaronder ook grote bekende als Cartim Print, ControlMedia, Graphius en Vistaprint. ‘Je wil produceren met gemoedsrust door niet steeds te twijfelen over mogelijke fouten,’ aldus de sales manager die daarmee het bestaansrecht van de onderneming verklaarde. ‘Je wil naar een proces zonder manuele handelingen, waarbij je alles in het web to print proces automatiseert.

Tijdbesparing

‘Het gaat om het wegnemen van repetitieve taken van vakmensen wiens kwaliteit je beter elders in het bedrijf kan toepassen. Zeker in deze tijd van personeelskrapte.’ Veel controle-stappen van documenten zijn te automatiseren. Als het aan Cremers ligt, is vrijwel alles in dat traject te automatiseren. ‘Dat scheelt veel tijd. Je zou eens moeten meten hoeveel tijd een prepress-medewerker kwijt is aan het checken van pdf’s.’

In één oogopslag alles in beeld

Die oplossing is volgens de sales manager ook te vinden aan de klantzijde. ‘Je kan voorkomen dat de goedkeuring je proces vertraagt.’ Cremers gaf een voorbeeld waarbij het systeem automatisch ‘bleed’ aanvult. ‘Dat scheelt weer een controle-slag.’ Bekijk goed wat er gebeurt bij de klant en laat het systeem bijhouden waar het bestand is. Idem voor alle producties binnen je onderneming. Zorg dat je dat in één oogopslag in beeld hebt.’