Abonneren  Inloggen

Wat kun je nou allemaal met zo'n printer?

18 mei 2022

ADVERTORIAL

Printers zijn apparaten die veel worden gebruikt, erg handig namelijk om veel papier te kunnen printen waarop je informatie kunt verspreiden. Printers worden steeds innovatiever en kunnen steeds meer nieuwe dingetjes. Daarom lees je in dit blog meer over de mogelijkheden met een printer!

Waar worden printers gebruikt?

Veel mensen maken gebruik van printers, bijna iedereen heeft er wel eentje thuis staan omdat het toch wel erg handig is. Vaak voor je werk is het handig maar ook voor je eventuele kinderen. Want die moeten toch vaak voor school veel dingen uitprinten en dan is het wel zo fijn om thuis een printer te hebben staan. Maar ook binnen bedrijven en scholen zijn eigenlijk altijd wel printers te vinden. Onderhand zijn ze niet meer weg te denken terwijl alles juist steeds meer gedigitaliseerd wordt. Toch blijft het ouderwetse printen ook erg populair omdat het nou eenmaal nodig is. Want als je dingen op papier hebt staan weet je in ieder geval dat het niet zomaar per ongeluk verwijderd kan worden of dat je het nergens meer terug kunt vinden.

Wat kun je ermee?

Printers hebben tegenwoordig ook veel mogelijkheden. Natuurlijk is er gewoon het normale printen van papiertjes met daarop informatie die je zelf zou willen. Maar printers kunnen ook documenten scannen en bijvoorbeeld kopiëren. Erg handige opties om te hebben en die zitten daarom ook vaak op de meeste printers. Andere opties die ook kunnen zijn bijvoorbeeld posters drukken, ook erg handig omdat dit ook nog wel eens van pas zou kunnen komen. Tegenwoordig heb je ook duurzaam drukwerk, dit is printen met milieuvriendelijke papiersoorten wat natuurlijk erg goed is voor het milieu en daarom ook erg populair is. Veel bedrijven maken hier ook gebruik van zodat ze bijdragen aan een duurzame samenleving. Alleen is het vaak wel zo dat deze milieuvriendelijke papiersoorten wel wat duurder zijn dan normaal papier dus daarom is het niet voor elk bedrijf weggelegd en maakt nog niet iedereen hier gebruik van.

3D-printer

Wat je tegenwoordig ook hebt is de 3D-printer, een printer waarmee je 3D objecten kunt uitprinten. Een hele vette uitvinding waarmee nog steeds veel geëxperimenteerd wordt wat nou precies de mogelijkheden zijn. Voor een 3D print moet je eerst een virtueel bestand aanmaken op je computer die je dan vervolgens in het echt kunt uitprinten op ware grootte. Hoe vet is dat wel niet!